|

Kapadokya'da balon kazası: 49 yaralı

Kapadokya’da ters rüzgar nedeniyle 5 sıcak hava balonu Sofular Köyü yakınlarında sert iniş yaptı. Çinli ve Avrupalı turistlerin çoğunlukta olduğu balonlardaki 49 kişi yaralandı. Kazaya, öngörülemeyen hava değişikliğinin neden olduğu belirtildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 03:12 - 15/03/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Yaralılardan 32’si tedavilerinin ardından taburcu edilirken, hayati tehlikeleri bulunmayan 9 yaralının tedavileri sürüyor.
Yaralılardan 32’si tedavilerinin ardından taburcu edilirken, hayati tehlikeleri bulunmayan 9 yaralının tedavileri sürüyor.

Nevşehir'in Göreme beldesinden havalanan 5 sıcak hava balonunun rüzgar nedeniyle sert iniş yapması sonucu, çoğu yabancı uyruklu 49 turist yaralandı.



Kapadokya bölgesindeki peribacalarını kuşbakışı izlemek isteyen turistleri taşıyan sıcak hava balonları, aniden etkisini gösteren rüzgar nedeniyle zor anlar yaşadı. Bazı balonlar acil iniş yaptı, irtifası yüksek olan sıcak hava balonları ise Ürgüp ilçesi kırsalındaki arazilere sert iniş yapmak zorunda kaldı.





HAVA PATLAMASI YAŞANDI


Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma ekipleri sıcak hava balonlarının pilotlarının ifadesini aldı. Pilotlardan biri verdiği ifadede, “Göreme'den kalkış yaptığımız 07.00 sıralarında hava oldukça dingindi. Meterolojik verilere göre kalkış yaptıktan bir müddet sonra önce sulu kar yağışı ardından da ters rüzgar aldık. Balonlar kontrolümüz dışı sürüklendikten sonda


Ürgüp İlçesi Sofular Köyü yakınlarında sert bir iniş yaptık. Herhangi bir pilotaj hatası olmamıştır. Biz bu duruma 'Hava patlaması' diyoruz. Hava patlayınca böyle bir olay yaşadık” dedi.



ÖNGÖRÜLEMEYEN DEĞİŞİKLİK


Kentteki hastanelerde tedavi altına alınan turistlerden 39'u taburcu edilirken, vücutlarındaki kırıklar nedeniyle 10'unun ise müşahede altında tutulduğu belirtildi.



Nevşehir Valiliği'nden yapılan açıklamada, “Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Nevşehir Temsilciliğinden aldıkları izin çerçevesinde 58 sıcak hava balonu havada iken, saat 07.30 sıralarında, öngörülemeyen ani hava değişikliği meydana gelmiştir. Hava koşulları nedeniyle bu balonlardan 5'i sert iniş yapmış ve balonlarda bulunan turistlerden 8 kişi hafif, 1 kişi ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmış, yaralılar ilimizdeki hastanelere kaldırılarak tedavileri yapılmıştır” ifadeleri yer aldı.


#Nevşehir
#Kapadokya
#Göreme
7 yıl önce
default-profile-img