|

Kapadokya'nın yeni aktivitesi

Peribacaları ve doğal kaya oluşumlarıyla tanınan Kapadokya'daki turistik aktivitelere yamaç paraşütü de ekleniyor. Turistik amaçlı uçuşlar için çaba sarfettiğini belirten Yamaç paraşütü pilotu Fatih Yılman, “Kapadokya’ya yamaç paraşütünü farklı bir aktivite olarak kazandırmak için çalışma yapıyoruz” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 29/11/2016 Salı
Güncelleme: 22:18 - 28/11/2016 Pazartesi
AA

Türkiye'nin turizm merkezlerinden Kapadokya'da, peribacaları, vadiler ve doğal kaya oluşumları arasında yapılan at ve ATV turları ile sıcak hava balonculuğuna yamaç paraşütü de ekleniyor. Bölge turizmine çeşitlilik katmak amacıyla bir grup girişimci tarafından yaklaşık bir yıldır yamaç paraşütü deneme uçuşları yapılıyor. Kapadokya'daki çeşitli tepelerin zirvesinden süzülen yamaç paraşütleri, mart ayında yeni turizm sezonunun başlamasıyla sıcak hava balonlarından sonra turistlere bölgeyi kuşbakışı izleme imkanı sunacak.



ALTERNATİF AKTİVİTE


Yamaç paraşütü pilotu Fatih Yılman, yaptığı açıklamada, bölgede sıcak hava balonculuğunun yanı sıra turistlere farklı uçuş deneyimi sunmak için çalışma yürüttüklerini söyledi. Bölgeyi ziyarete gelen turistlere alternatif aktivite sunulmasının, Kapadokya'yı daha çok tercih edilir hale getireceğini vurgulayan Yılman, sıcak hava balonculuğuna gösterilen yoğun ilginin yamaç paraşütünde de geri kalmayacağına inandığını belirtti.



FESTİVAL DÜZENLENSİN






Bölgede yaygınlaşmaya başlamasıyla yamaç paraşütüne meraklı sporcuların davet edilerek festival düzenlemeyi planladıklarını aktaran Yılman, Kapadokya'nın altyapısının ülke geneli ve yurt dışından gelecek yüzlerce paraşütçü için yeterli olduğunu, sorun yaşanmadan festival düzenlenebileceğini anlattı.



#Peribacaları
#Kapadokya
#Fatih Yılman
7 yıl önce
default-profile-img