|

Kapıkule’den Hakkâri’ye adım adım takip

ASELSAN'ın ana yükleniciliğindeki ​Türkiye genelindeki Kent Güvenlik Yönetim Sistemi projesi​nde Kapıkule’den Hakkâri’ye akıllı gözle adım adım takip edilecek. ASELSAN Özel Harekât birliklerini eğitmek üzere bir meskûn mahal çatışması simülatörü de hazırlıyor.

Yeni Şafak
08:11 - 8/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 08:42 - 8/09/2016 Perşembe
Diğer
Sistemin tek elden kontrolü ve izlenmesi için Ankara'da bir komuta kontrol merkezi olacak.
Sistemin tek elden kontrolü ve izlenmesi için Ankara'da bir komuta kontrol merkezi olacak.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra önemi daha da artan HAVELSAN'ın; iç ve dış tehditleri, terörle mücadele operasyonlarını ve ülkenin geleceğini etkileyecek dev projeleri hayata geçirecek. HAVELSAN'ın

en önemli projesi ise Kapıkule'den Hakkâri'ye akıllı gözle adım adım takip.



KENTLERİN GÖZÜ TEK KOMUTADA


ASELSAN'ın ana yükleniciliğindeki Türkiye genelindeki Kent Güvenlik Yönetim Sistemi projesi

nde HAVELSAN yazılım konusunda alt yüklenici olarak yer alıyor. Tüm MOBESE sistemi baştan aşağı yenilenenen proje 900 milyon TL bütçe ile Türkiye'nin her noktasına en son teknoloji IP kameralar yerleştirilecek. Tüm il ve ilçelerde izleme merkezleri kurulacak sistemin tek elden kontrolü ve izlenmesi için Ankara'da bir komuta kontrol merkezi olacak.



ÇATIŞMA SİMÜLATÖRÜ


Özel Harekât birliklerini eğitmek üzere bir meskûn mahal çatışması için hazırlanan simülatörde EYP dahil çeşitli silahın yer aldığı bir simülatör olacak. Habertürk'te yer alan habere göre bu simülatör merkezini başta güvenlik güçlerimiz olmak üzere tüm dost ve müttefik ülkelerin faydasına sunma amaçlanıyor.

FETÖ'cü bilişim şirketi MOBESE hizmeti vermişti15 Temmuz'da TRT'yi basan darbecilerin yayını kesmesi için getirdiği ve sabah kaçarken görüntülenen 3 ismin isim çok önemli firmalara bilişim desteği veren şirketlerin üst düzey yöneticileri olduğu ortaya çıkmıştı. Supercom Firması sahibi ve Sürat Teknoloji Genel Müdürü Harun Şahin, Supercom Firması CEO'su Seyfullah Genç, Sürat Teknoloji bilişim uzmanı Niyazi Şanlı o gece TRT yayınını kesmek için gelen ekipteydi. İstanbul Emniyeti'nin MOBESE hizmeti de Kaynak Holding bünyesindeki Sürat Teknoloji tarafından sağlanmıştı. Video: FETÖ'cü bilişim şirketinin darbe gecesi mesaisi

#ASELSAN
#HAVELSAN
#Kent Güvenlik Yönetim Sistemi
#MOBESE
8 yıl önce