|

Karanlık odaklar fırsat kolluyor

MHP lideri Bahçeli teşkilatlara gönderdiği genelgede, Türkiye'nin adı konmamış bir kriz girdabına çekildiğini belirterek, “Artan belirsizlikleri fırsat bilen, oluşan puslu havaya umut bağlayan iç ve dış karanlık odaklar oldukça faal ve etkin haldedir” ifadelerini kullandı

Yeni Şafak ve
03:00 - 6/05/2016 Cuma
Güncelleme: 22:44 - 5/05/2016 Perşembe
Yeni Şafak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Artan belirsizlikleri fırsat bilen, oluşan puslu havaya umut bağlayan iç ve dış karanlık odaklar oldukça faal ve etkin haldedir.” ifadelerini kullandı. Bahçeli, teşkilatlara gönderdiği genelgede, siyasi iklim şartlarındaki bozulmanın, Türkiye'yi daha da zora sokacak dinamikleri hızla harekete geçirdiğini belirtti. Türkiye'nin adı konmamış, itiraf edilmemiş çok boyutlu kriz girdabına çekildiğini savunan Bahçeli, “Türk siyasetindeki dalgalanma gerçeği, siyasi partileri kapsamına alan bulanma ve kanama hali aslında dış kaynaklı bir proje ve planlamanın devrede olduğuna işaret etmektedir.” değerlendirmesinde bulundu.



GENİŞ BİR KOALİSYON VAR


Bahçeli, şunları kaydetti: “MHP'yi gözden ve güçten düşürmek için yoğun bir çaba ve gayret vardır. MHP'yi yapay tartışmaların içine çekerek kaleyi içten çökertme arzusu taşıyan, tarafları siyasetten ekonomiye, iş aleminden okyanus ötesine kadar uzanan geniş bir koalisyon faaliyettedir. Amaç, Türk milletinin medeniyet yürüyüşünü kösteklemektedir. Amaç, bir türlü başarılamayan, bir türlü ulaşılamayan kanlı kardeş kavgasını tutuşturmaktadır.”



MHP'ye kumpası herkese anlatın


MHP'de Genel Merkez, muhaliflere karşı hamlelerine devam ediyor. MHP lideri Bahçeli'nin, muhaliflerin belirlediği 15 Mayıs tarihinde memleketi Adana'da mesajlar vermeyi planlandığı açıklandı. Muhalifler 15 Mayıs'ta kongreyi toplayacaklarını belirtirken Genel Merkez, kongre toplansa dahi hukuki açıdan bir geçerliliği olmayacağını vurguluyor. Yargı sürecini bekleyen parti yönetimi, kendilerine davet giden delegeleri tek tek telefonla aradı, muhaliflere prim verilmemesi konusunda uyardı. Teşkilatlara, olağan kurultay sürecinin devam ettiği, gerekli çalışmaları yapmaları gerektiği vurgulanarak, bulundukları il ve ilçelerde parti tabanına MHP'ye kurulan oyunun anlatılması istendi. İl ve ilçe başkanlıklarından partinin ilkelerine aykırı davranışları tespit edildiğinde Genel Merkez'e bildirmeleri talimatı verildi. İnceleme Kurulu parti tüzüğünün disiplin hükümlerini ihlal eden davranışları Disiplin Kurulu'na sevkedecek.


#Devlet Bahçeli
#MHP
8 yıl önce