|

Karar kesin

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nin, MHP'de olağanüstü kongre kararı veren Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararını oybirliğiyle onamasını, “Herhangi bir hukuki karmaşa yok. Her şey normal rutin süreci içinde yürümüş ve vicdanlarına göre en doğru kararı vermişlerdir.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:36 - 25/05/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Karar kesin. Ondan sonraki süreci ben bilemem” şeklinde değerlendirdi. Yargıtay İnsan Hakları Komisyonu'nca düzenlenen 'Adil Yargılanma Hakkı ve İfade Özgürlüğü' konulu seminerin açılışına katılan Cirit, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan Cirit, karar öncesi daireye yöneltilen eleştirileri ise haksız ve yanlış bulduğunu belirtti. Cirit'e, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Rize'de eşlik etmesinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından eleştirildiği de hatırlatıldı. Cirit bununla ilgili olarak şunları söyledi:



'DEVLET BAŞKANI' BİRLİĞİN SEMBOLÜ


“Devlet oradaydı, devletin başkanı. Türk geleneklerimize göre devlet başkanına çok ayrı bir değer veririz. Devlet başkanı, devletin başı ve birliğimizin sembolüdür. Onun katılmış olduğu, Meclis Başkanı'nın, MGK Genel Sekreteri'nin, tüm yüksek yargının katılmış olduğu bir toplantı yapılmış olması, oradaki bir başka çay toplantısının yapılmış olması, bu arada bizim de iştirak etmemiz kadar doğal bir şey olamaz. Biz devlet başkanıyla, devletin başkanıyla birarada olmaktan onur duyarız.”  ANKARA


#İsmail Rüştü Cirit
#Yargıtay
#MHP
8 yıl önce