|

Karargah çöktü!

Şırnak’ta teslim olan PKK’lı, örgütün Beytüşşebap’ta saldırı yapacağını itiraf etti. Bunun üzerine harekete geçen askerler, teröristlerin bulunduğu noktayı tespit etti. Düzenlenen hava harekatında örgütün sözde Kato karargah takımı ile cephe sorumlusu öldürüldü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:22 - 31/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Karargah çöktü
Karargah çöktü

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi kırsalına düzenlediği hava harekatında 9 terörist öldürüldü. Teröristler arasından PKK’nın sözde “Kato Jirka cephe sorumlusu”, “Derya” kod adlı örgüt mensubu ile sözde karargah takımının da yer aldığı tespit edildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, teslim olan teröristin ifadesi ve telsiz konuşmalarından, önceki akşam Beytüşşebap ilçesi kırsalında saldırı hazırlığındaki gruba yönelik hava harekatında etkisiz hale getirilen teröristler arasında, PKK’nın sözde “Kato Jirka cephe sorumlusu”, “Derya” kod adlı örgüt mensubu ile sözde karargah takımının da yer aldığının belirlendiği bildirildi.

İHA’LAR 9 TERÖRİSTİ
ÖLDÜRDÜ

Türk Silahlı Kuvvetlerince, önceki akşam saatlerinde Beytüşşebap ilçesi Faraşin bölgesinde birliklere saldırı hazırlığında olduğu İHA ile tespit edilen teröristlere yönelik hava harekatında 9 örgüt mensubu etkisiz hale getirilmişti.

#PKK
#Türkiye
#Şırnak
7 yıl önce