|

Kararımız kesin duruşumuz net

MHP Genel Başkanı Bahçeli, en az 5 bin ülkücünün, Kerkük başta olmak üzere, Türkmenlerin yaşadığı Türk kentlerindeki varlık, birlik ve dirlik mücadelesine katılmak üzere hazır beklediğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/09/2017 Perşembe
Güncelleme: 01:15 - 28/09/2017 Perşembe
Yeni Şafak
MHP lideri Devlet Bahçeli,  Kerkük mesajı verdi.
MHP lideri Devlet Bahçeli, Kerkük mesajı verdi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamayla, Irak’ın kuzeyindeki gayrimeşru referandumu değerlendirdi, Kerkük mesajı verdi:

Irak’ın kuzeyinde, tüm tepki ve itirazlara rağmen 25 Eylül’de yapılan gayrimeşru korsan referandum bölgesel dinamiklerin seyrini kaosa sabitledi. Barzani ve çetesinin referandum kanalıyla bağımsızlık yolunda attıkları kirli ve karanlık adım felaket ve sıcak çatışma ihtimalini fazlasıyla gün yüzüne çıkarmıştır. Bundan sonra hiçbir şey 25 Eylül öncesi gibi olamayacaktır.

BARZANİ YANMAYI DA GÖZE ALMIŞTIR

Tartışmalı alanlar da dâhil olmak üzere, Irak topraklarının yüzde 34’ünü ambargo altına alan ve dört ayaklı Kürdistan için bahane ve basamak görülen 25 Eylül komplosu Türkiye’nin milli güvenliğine de büyük bir tehdit, hatta darbedir. Barzani ısrarla ateşle oynamış, elbette yanmayı da göze almıştır. Tek taraflı, hukuksuz, gayri meşru ve yok hükmünde olan 25 Eylül korsan referandumunun vahim sonuçları pek yakında görülecektir. Bu değerlendirme bir vehmin ürünü değildir. Irak’ın kuzeyinde ilan edilecek bağımsız terör devlet yapılanması ülkemiz ve bölgemizin dengelerini tamamen bozma riski taşımaktadır.

TÜRKMENLER NAMUSUMUZA EMANETLER

Kerkük oldu bittiye getirilmiş, peşmergenin hakimiyetine silah zoruyla, ölüm ve yıkım tehditleriyle alınmak istenmiştir. Türkiye’deki Barzaniseverler, ihanet ve melanete hizmet eden bölünme hizmetkârları boşuna heveslenmemeli, boşuna çırpınmamalıdır. Soydaşlarımız namusumuza emanettir. Can, mal ve vatan güvenliklerine destek vermek boynumuzun borcudur. Bu kapsamda “en az beş bin ülkücü gönüllü” başta Kerkük olmak üzere, Türkmenlerin yaşadığı Türk kentlerindeki varlık, birlik ve dirlik mücadelesine katılmak üzere hazır beklemektedir. Türkmenler sahipsiz ve yalnız değildir, acı verici etnik soykırıma, vatansızlığa da asla terk edilmeyeceklerdir. 

#Devlet Bahçeli
#Kerkük
#Irak
7 yıl önce