|

'Kardeş kavgasının kazananı olmaz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti teşkilatını ağırladığı iftar programında konuştu. Erdoğan "Bıktık biz bu kavgalardan, Müslüman'ın Müslüman'ı kırmasından bıktık. Suriye'de olanlar ortada, Irak'ta olanlar ortada, bunların yayılması ne fayda getiriyor? Katar'a ambargo tamamen kaldırılmalı, kardeşler arasında bu olmamalı." dedi.

Yeni Şafak
21:59 - 9/06/2017 Cuma
Güncelleme: 22:36 - 9/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti teşkilatını ağırladığı iftar programında konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

6 Nisan halk oylamasında tercihleri ile Türk demokrasisine çağ atlatan herkese teşekkür ederim.

"Bize rehavet yakışmaz"

Karşımızda kimler bir araya gelirse gelsin, gelecekleri de var. Biz hep kararlı ve planlı yürüdük. Bir metal eskimesi var. Bunu atmamız lazım ve 2019'a bu şekilde girmemiz lazım. Bize rehavet yakışmaz.

Bu kutsal Ramazan'ı komşularımız başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde Müslümanlar 1 tas çorbaya, huzura aç geçiriyor. Liderler ve Körfez halkı, sizlere sesleniyorum; kardeş kavgasının kazananı olmaz. İftiralarla bir yere varılmaz.

"Kusura bakmayın, Katar'a destek vermeye devam edeceğiz"

Kriz simsarları daha Körfez Krizi'nin ilk anından itibaren mutluluklarını dile getirdiler. Bizim bu tezgahı bozmamız gerekiyor. Katar'a gıda, ilaç vermemizden rahatsız olanlar var. Kusura bakmayın biz Katar'a her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Katar'a ambargo tamamen kaldırılmalı, kardeşler arasında bu olmamalı.

"Bıktık, bu kavgalardan, bıktık..."

Bıktık biz bu kavgalardan, Müslüman'ın Müslüman'ı kırmasından bıktık. Suriye'de olanlar ortada, Irak'ta olanlar ortada, bunların yayılması ne fayda getiriyor? Yemen'de olanlar ortada, Afganistan ortada, Arakan ortada, Myanmar ortada. Bunlar bize ne kazandırdı ki, hala buradan bir şeyler bekliyoruz. Süratle bunun giderilmesi lazım.

"Ambargo tamamen kaldırılmalı"

Bu akşam Amerikan Dışişleri Bakanı bir açıklama yaptı, Tillerson... Özellikle süreci hafifletmek gibi, bu ambargoyu düşürmek gibi... Böyle bir açıklaması oldu. Ben diyorum ki bu tamamen kaldırılmalı, kardeşler arasında bu olmamalı. Özellikle Suudi yönetimine bir ricam var: Siz körfezin en büyüğüsünüz, en güçlüsüsünüz, biz size hadimü'l haremeyn iş-şerifeyn dedik. Siz düşmanlıkları değil, özellikle siz orada kardeşliğin baş tacı olmalısınız, onları bir araya getirmelisiniz ve Suudi Arabistan'a da hadimü'l-haremeyn iş- şerifeyn olarak yakışır diyorum, bunu yapması lazım ve bunu da bekliyoruz. Bu da bizim hakkımızdır.

"Darbe girişimine sevindiklerini iyi biliyoruz"

Türkiye'de darbe girişimi olduğu zaman Körfez'de kimlerin bunların sevindiğini biz çok iyi biliyoruz. Birilerinin istihbarat örgütleri varsa bizim de istihbarat örgütümüz var. Kimlerin o geceyi nasıl geçirdiklerini çok iyi biliyoruz. Türkiye'de ne oldu, ne oluyor, bitti mi, gidiyor mu, darbe neticeye ulaştı mı, ulaşıyor mu? Bunu takip edenleri çok iyi biliyoruz. Nasıl paralar harcandığını çok iyi biliyoruz. Şimdi biz aç veya susuz veyahut da Katar'daki kardeşlerimizin yanında olmak, onlara gıda yardımında bulunmak, onlara gıda ihraç etmek, ilaç vesaire ihraç etmekten dolayı rahatsız olanlar var. Kusura bakmayın, biz Katar'a her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.

"Katar'ın teröre destek verdiğine şahit olmadım"

Her gün yeni bir haber... Katar'da çeşitli hizmetlerle ilgili kurulmuş vakıfları terör örgütü olarak ilan ediyorlar, olmaz böyle bir şey. O vakıfları ben de tanıyorum ve ben de biliyorum. Katar'ın bugüne kadar teröre destek verdiğine şahit olmadım.



#Recep Tayyip Erdoğan
#İftar
#Katar
7 yıl önce