|

Kars’a lojistik merkez temeli

Kars’ta, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yanındaki 300 bin metrekarelik alana kurulacak olan Lojistik Merkezinin temeli Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın katıldığı törenle atıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 8/04/2017 Cumartesi
Güncelleme: 02:36 - 8/04/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Kars’a lojistik merkez temeli
Kars’a lojistik merkez temeli

Törende açıklamalarda bulunan Arslan, yüklenici firma ile 94 milyon 300 bin TL bedelle imzalanan sözleşme kapsamında inşa edilecek lojistik merkezinin içerisinde toplam 16 kilometre uzunluğunda 27 demiryolu hattının inşa edileceğini söyledi.

GÜNDE 5 BİN ÇALIŞAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 8 Ocak 2011'de Karslılara lojistik merkez müjdesi verdiğini hatırlatan Arslan, şöyle devam etti: “Kars’a Lojistik Merkez yapılacak, Karslıya iş demek, ekmek demek, aş demek. Bakın Allah’tan Karslı akıllı, Karslı ne yaptığını da ne istediğini de biliyor. Karslı biliyor ki Erzurum, Ardahan, Iğdır, Ağrı kalkınırsa bölge olarak kalkınırız, Kars da kalkınır. Bugün Kars Lojistik Merkezin temelini atıyoruz, hayırlı olsun. Bakü-Tiflis-Kars ülkemiz için çok önemlidir, ona entegre olan Lojistik Merkezdir. Bugün inşaatını başlatıyoruz. Başlangıçta 500 kişi ile çalışacak, 2 bin kişi de buna entegre şirketlerde çalışacak. Lojistik Merkezi daha da büyüterek günde 5 bin kişinin çalıştığı hala getireceğiz.”

  • Karslıların uzun yıllardır beklediği Lojistik Merkezinin temeli Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından atıldı. Yeni yılın ortalarında devreye girmesi beklenen Bakü-Tiflis- Kars demiryolundan başlangıçta 6,5 milyon ton, orta vadede ise 35 milyon ton yük taşınması hedefleniyor.


STRATEJİK KONUMU İLE ÖN PLANDA

Yeni yılın ortalarında devreye girmesi beklenen Bakü-Tiflis- Kars demiryolundan başlangıçta 6,5 milyon ton, orta vadede ise 35 milyon ton yük taşınması hedefleniyor. Bu büyüklükteki bir ticaret yükünü göğüslemek için Kars’a 412 bin ton kapasiteli söz konusu lojistik merkezi inşa ediliyor. Merkezin maliyeti 100 milyon lira olacak. Uluslararası taşıma koridorlarının geçtiği şehir, Türkiye’nin hem batısına ulaşımı hem de Kafkaslardan Orta Asya’ya erişimi sağlayacak olmasından dolayı stratejik önemde.


#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Kars
#Ahmet Arslan
7 yıl önce