|

Katar için üçlü görüşme

Katar krizinin çözümü için birçok liderle görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün de Fransa Cumhurbaşkanı ve Katar Emiri ile telekonferans düzenleyeceklerini açıkladı. Katar'ın bağımsız duruş sergileyen bir ülke olduğunu belirten Cumhurbaşkanı, "Bölge ve dünya siyaseti için çok şey ifade ediyor" şeklinde konuştu.

Yeni Şafak
12:56 - 13/06/2017 Salı
Güncelleme: 13:05 - 13/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri ve Fransa Cumhurbaşkanı ile telekonferans gerçekleştirecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri ve Fransa Cumhurbaşkanı ile telekonferans gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında konuştu. Erdoğan, Körfez'de yaşanan krize ilişkin değerlendirme yaptı.

Katar'ın bölge ve dünya siyaseti için önemine dikkati çeken Cumhurbaşkanı, "Katar, bağımsız duruş sergileyebilen bir ülkedir" dedi.

Katar için, "Bölge ve dünya siyaseti için 2.5 milyon nüfusundan çok daha fazlasını ifade ediyor" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı, krizin çözümüne ilişkin çaba sarf ettiklerinin de altını çizerek, "Çok ciddi bir telefon diplomasisi sürdürdük. Bugün de Fransa Cumhurbaşkanı, Katar Emiri ile telekonferansla 3'lü görüşme yapacağız" diye konuştu.

Erdoğan daha sonra böyle bir krizin olmaması gerektiğini vurgulayarak, "Uçuş alanlarını kapatmakla karşı karşıya kalan bir ülke var. Düne kadar birbiri ile samimi, hatta akrabalık bağları olanlar da var. Bu olacak iş değil" dedi.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Katar
#Fransa
7 yıl önce