|

Kavurmacı ve Çapkın tutuklandı

Bir süre önce tahliyesi tartışmalara neden olan eski TUSKON üyesi işadamı Ömer Faruk Kavurmacı ile 17/25 Aralık darbe girişiminin İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderildi. Kavurmacı hakkında 'terör örgütü üyeliği'nden 15 yıla kadar, Çapkın için ise 3'er kez müebbet hapis isteniyor

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/06/2017 Pazar
Güncelleme: 06:43 - 18/06/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Kavurmacı ve Çapkın tutuklandı
​Kavurmacı ve Çapkın tutuklandı

17/25 Aralık darbe girişimi sırasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevini yürüten Hüseyin Çapkın ile kapatılan TUSKON’un üyesi Ömer Faruk Kavurmacı tutuklandı. FETÖ’nün mülkiye yapılanması kapsamında hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Çapkın, önceki gün İstanbul Emniyeti’ne gelerek teslim olmuştu. FETÖ’nün işadamı örgütü TUSKON’a yönelik soruşturma kapsamında 8 Eylül 2016’da tutuklanan Kavurmacı ise sağlık sorunları gerekçe gösterilerek 3 Mayıs’ta tahliye edilmişti. Kavurmacı, tartışmalara yol açan tahliyesinden yaklaşık 1,5 ay sonra mahkemenin verdiği kararla önceki gece yeniden gözaltına alındı.

ÇAPKIN’A MÜEBBET TALEBİ

Dün öğle saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilen Çapkın ve Kavurmacı, nezarethaneye götürülmeden doğrudan kararın okunacağı mahkeme salonuna götürüldü. Çapkın ve Kavurmacı nöbetçi hakimin tutuklama kararını yüzlerine okunmasının ardından tutuklanarak Metris Cezaevi’ne gönderildi. Teröristbaşı Fetullah Gülen ile 85 işadamı hakkında hazırlanan iddianamede Ömer Faruk Kavurmacı hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçu kapsamında 15 yıla kadar hapis isteniyor. Eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın için ise FETÖ’nün mülkiye yapılanması kapsamında 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talep ediliyor. Çapkın’ın avukatı karara itiraz edeceklerini belirtti.

#TUSKON
#Ömer Faruk Kavurmacı
#Hüseyin Çapkın
#FETÖ
7 yıl önce