|

Kaya gibiyiz

Erken seçim tartışmalarına ‘ihtimaller üzerinden amel olmaz’ diyerek nokta koyan Başbakan Yıldırım, “AK Parti grubu kaya gibi maşallah. 2. turda da gideceğiz, oylarımızı atacağız, yeni anayasayı milletin önüne götüreceğiz. Meclis süreci tamamlansın referandum tarihi için tereddütümüz yok” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/01/2017 Çarşamba
Güncelleme: 00:00 - 18/01/2017 Çarşamba
Yeni Şafak

Başbakan Binali Yıldırım, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı için geldiği AK Parti Genel Merkezi önünde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.



Reina'ya saldırı düzenleyen teröristin yakalanmasına ilişkin detayların sorulması üzerine Yıldırım, teröristin sorgusunun devam ettiğini belirterek, “Bununla ilgili birçok detay var ama sorgulama aşamasında olduğu için bu kadarını söylemekle yetinelim. Zamanla gelişmeler hakkında bilgiler, ilgili arkadaşlar tarafından kamuoyuna verilecek. Önemli olan, yapılan bu alçak saldırının failinin yakalanmış olmasıdır, bunun arkasındaki iradenin, güçlerin her kimse ortaya çıkarılmasıdır. Bu, bizim için önemli bir gelişmedir” diye konuştu.



AŞAĞI YUKARI BELLİ


Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile lideri Devlet Bahçeli'nin bugün yapacakları görüşmeye ilişkin soruya “Görüşmeye ilişkin benim bir görüşüm yok. Bir araya gelecekler. Ne konuşacaklar bilmiyorum. Anayasanın birinci tur oylaması tamamlandı. Ama Sayın Bahçeli'nin açıklamalarından ne konuşacakları aşağı yukarı belli oluyor” karşılığını verdi.



SONUÇ AYNI OLUR


“Anayasa değişikliği teklifinin 2. tur oylamasında bir sürpriz bekliyor musunuz, referandum için netleşen tarih var mı?” sorusu üzerine Yıldırım, bir sürpriz olmadığını belirtti. AK Parti gurubunun “kaya” gibi olduğunu vurgulayan Yıldırım, “İkinci turda da gideceğiz, oylarımızı atacağız. İnşallah. Türkiye'nin yönetim sistemini değiştiren yeni anayasasını milletin önüne götüreceğiz. Bu bizim MHP ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bir değişikliktir. Birinci turda sonuç neyse ikinci turda da o olur. Referandum konusunda bizim hiçbir tereddüdümüz yok” dedi.



İHTİMALLER ÜZERİNE AMEL OLMAZ


Yıldırım, erken seçim iddialarına ilişkin soruyu ise şöyle cevapladı:


“Erken seçim için herhangi bir sebep var mı? Faraziyeler, ihtimaller üzerine amel olmaz. Önce bir gidelim. Herhangi bir tereddüde mahal yok. Meclis'ten anayasa geçecek inşallah, ikinci turda da birinci turda olduğu gibi ve referanduma gideceğiz. Milletimize bu değişikliği en güzel şekilde anlatacağız ve ondan sonra da yolumuza devam edeceğiz.



PLANLANDIĞI GİBİ SEÇİMLER 2019'DA


Seçimler 2019'da planlandığı şekilde olacak. Erken seçim konularını gündeme getirerek ülkedeki istikrar konusunda tereddüt oluşturmaya gerek yok. Vatandaşlarımız, iş alemimiz, planlarını yapsınlar, yatırım planlarını ertelemesinler, istikrar devam ediyor. Türkiye ekonomi alanında, istihdam alanında ve kalkınma-büyüme alanında gerekli adımları kararlılıkla atmaya devam edecek.”



DALGALANMALAR GEÇİCİ


Yıldırım, önceki gün Beştepe'de yapılan zirveye ilişkin de Türkiye ekonomisinin temellerinin sağlam olduğunu belirterek, “Bugün kurda yaşanan dalgalanmalar geçicidir, etkileri de sınırlı olacaktır. Hükümetimiz reel sektörün gelişmesine, reel sektörün ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik tedbirleri almaya devam edecek” dedi.





Meclis'e 15 gün ara


Üç gün yorucu bir tempoyla sürecin işleyeceğini belirten Yıldırım, cuma günü okulların yarı yıl tatili ile birlikte, Meclis'in de çalışmalara ara vereceğini söyledi. Yıldırım, “Cuma günü son oylamaları da gerçekleştirelim, 15 gün ara verelim” dedi



Anayasa teşekkürü


Yıldırım, partisinin MYK toplantısının ardından milletvekilleriyle öğle yemeğinde buluştu. Basına kapalı gerçekleşen programda konuşan Yıldırım, anayasa değişikliği teklifinin birinci tur oylamasında gösterilen performans nedeniyle, milletvekillerine teşekkür etti. Yıldırım, TBMM'de bugün başlayacak anayasa değişikliği teklifi ikinci tur görüşmelerine ilişkin de milletvekilleriyle değerlendirmelerde bulundu. Birinci turda gösterilen performansın ikinci turda da sürmesini isteyen Yıldırım'ın, “Biz makam ve mevki için bu çalışmaları yapmıyoruz. Tüm bu adımlar ülkemizin geleceği için. Biz milletimize ve ülkemize sevdalıyız, koltuklara değil” dediği belirtildi. Yıldırım'ın “Birlik ve beraberliğimizi bozmadan, aynı tabloyu ikinci turda da sergileyelim” dediği kaydedildi.




#Anayasa değişikliği
#MYK
#Binali Yıldırım
7 yıl önce