|

Kayıt maratonu

Üniversitelere ve yurtlara kayıtlar bugün başlıyor. Açıköğretim programlarına kayıtlar ise 15-26 Ekim günleri arasında yapılacak.

Yeni Şafak
00:00 - 13/09/2001 Perşembe
Güncelleme: 19:01 - 12/08/2016 Cuma
Yeni Şafak

Üniversitelere kayıtlar bugün başlıyor. Kayıt işlemleri, 19 Eylül Çarşamba gününe kadar sürecek. Üniversiteler, her fakülte için ayrı ayrı kayıt günü belirlediğinden, adayların, kayıt yaptıracakları gün, kazandıkları fakültede hazır bulunmaları gerekiyor. Adaylar, kazandıkları bölüm için belirlenen kayıt gününü, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) kendilerine gönderdiği sınav sonuç belgesinden öğrenebilecekler. Bu sene de kayıtlarda başı açık fotoğraf istenecek. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin, üniversitelere adayların, fotoğraflı yerleşme ve kimlik bilgilerini gönderdiği için, adaylar, ellerinde yerleştirme sonuç belgeleri olmasa bile diğer kayıt evrakı ile üniversitelere kayıt yaptırabilecekler.



Yurt kayıtları start aldı


Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (Yurt-Kur) bağlı yurtlara kayıtlar, bugün başlıyor. Asıl listeden yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri, 26 Eylül Çarşamba gününe kadar sürecek. Kalan boş yatak sayısına göre belirlenecek birinci yedek liste, 28 Eylül Cuma günü açıklanacak. Diğer yedek listeler de 5 günde bir, bölge müdürlüklerinin bulunduğu illerde bölge müdürlüklerince, bölge müdürlüklerinin olmadığı illerde ise yurt müdürlüklerince ilan edilecek. Özel yetenek sınavıyla bir yükseköğretim programına girecek öğrenciler ile master ve doktora öğrencileri, öğrenim kredisi, katkı kredisi ve yurt için 1-10 Ekim 2001 tarihleri arasında başvuruda bulunabilecekler. Kurum yurtlarında barınmaktayken, üniversitede okuduğu bölümü normal süresi içinde bitiremeyen öğrencilerin yurt için başvuruları ise 17 Eylül-3 Ekim 2001 tarihleri arasında kabul edilecek.



MEB YİNE SIKINTIDA


Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, okullarda şu anda 13 bin yardımcı personele ihtiyaç duyduklarını bildirdi. Bostancıoğlu, Mersin'de, Ahmet Mete Işıkara İlköğretim Okulu'nun açılışına katıldı. Burada düzenlenen törende konuşan Bostancıoğlu, bakanlığının bütçesinin mutlaka artırılması gerektiğini vurguladı. Bostancıoğlu, yabancı personel sayısının gelecekte 180 bini bulacağını kaydetti.



KAYITLA İLGİLİ DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR


ÖSYM'nin yaptığı yerleştirme sonucunda bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt yaptırabilmeleri için, ilgili yükseköğretim kurumunun aradığı bütün koşulları taşımaları gerekiyor. ÖSYS sonuç belgesinde bir programı kazandığının yazılmış olması adaya, ilgili programın öngördüğü diğer koşulları taşımadan kayıt yaptırma hakkı vermiyor.



#Üniversite
#Yurt
#Kayıt
23 yıl önce