|

Kaynak’tan 30 milyon TL çalmışlar

Kaynak Holding’e Kayyum atanan İmran Okumuş, kayyumdan 8 gün önce holdingin ortaklarının 30 Milyon TL’yi Hollanda’ya kaçırdığını söyledi. Okumuş, “Maaşları ödeyemeyen şirket, 30 milyon lirayı ortaklara usulsüzce kar payı olarak dağıtıp Hollanda’ya kaçırmışlar” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 27/11/2015 Cuma
Güncelleme: 03:07 - 27/11/2015 Cuma
Yeni Şafak

Kayyum kararının ardından Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı seçilen İmran Okumuş, 2015 Haziran ayında zor duruma düşen şirket yetkililerin maaşları ödeyemez hale geldiğini söyledi. Şirketin birkaç bankadan kredi kullandığını aktaran Okumuş, nakiti olmayan şirket ortaklarının usulsüz bir şekilde kar payı dağıtıklarını söyledi. Okumuş, “Nakitleri olmamasına rağmen, çok da ilginçtir bizim atanmamızdan tam 8 gün önce ortaklarına usulsüzce kar payı dağıtma kararı almışlar. Eski parayla 30 trilyon lirayı, yani 30 milyon lirayı ortaklara kar payı olarak dağıtıp Hollanda'ya kaçırmışlar” ifadelerini kullandı.



ŞİRKETLER HOLLANDA'YA TAŞINMIŞ


Şirkete ilk geldiklerinde olumsuz bir tepki almadıklarını belirten Okumuş, yönetim kurulundakilere ve genel müdürlere kayyum olarak atandıkları kararını tebliğ ettiklerini, ardından da çalışmalara başladıklarını kaydetti. Okumuş, 19 şirket, dernek ve vakfa kayyum atandığını, çalışmalarında holding bünyesinde 13 şirket daha tespit ettiklerini dile getirerek, “Ben birçok şirket daha olduğunu düşünüyorum.Yurtdışında bağlantılı şirketler var. Holdingin de gerçek sahibi, ortakları, şirketi Hollanda'ya taşımışlar. Şu anda Kaynak Holding'in merkezi Hollanda'da. Türkiye'deki şirket ortaklarıyla Hollanda'daki şirketin ortakları aynı. Hollanda'da INL Partners BV adlı şirket kurmuşlar” bilgisini paylaştı.



NEDEN EL DEĞİŞTİRDİ


Bu kadar çok şirket kurulma nedenlerini araştırdıklarını anlatan Okumuş, “9 gündür görevdeyiz. Şirketlerin neden bu şekilde el değiştirdiğini merak ediyorum. Bunları araştırıyoruz. Neden yapıldığını kısa zamanda tespit edip kamuoyuyla paylaşacağız” şeklinde konuştu.





MAAŞ ALMAK İÇİN GELMEDİK


Kendilerine ödenen ücretle ilgili de Okumuş, “Yargının kararına saygı duymak zorundayız. Hiçbirimiz, buraya atanırken ücret alacağını dahi bilmiyordu. Hiç böyle bir teklif yapılmadı. 'Şu ücretle bu görevi kabul eder misiniz?' şeklinde bir teklifle gelinmedi. Ben 6 arkadaşın 5'ini burada tanıdım. Ben de dahil hiçbir arkadaşım buraya bir pazarlıkla göreve gelmedi” dedi.



Gülenler danışman


Şirketleri büyütmek istediklerini dile getiren Okumuş, eski yönetimin şirketlerin içini boşaltma çabasını durdurduklarını anlattı. Avrupa ve Asya'da birçok şirket açıldığını tespit ettiklerini aktaran Okumuş, şirketlerin merkezinin Hollanda'ya taşınmasının, bunların yavaş yavaş tasfiye edileceğini gösterdiğini söyledi. Okumuş, şirkete dışarıdan atanmış 17'ye yakın danışmanı toplantıya çağırdıklarını ifade ederek, “Birçoğuna ulaşamadık. Danışmanların ikisinin soyadı da Gülen. İzmir'deki arkadaşlarımız araştırdı. Zaman zaman şirkete uğrayan, kağıt üzerinde danışman ama her ay ücretini, 10 bin lira alan kişiler bunlar. Dün itibarıyla bu 17 kişinin iş akdini feshettik” diye konuştu.



İş akitleri feshedilecek

Holdingde 5 bin 900 “mavi yaka çalışan” olduğunu, bini aşkın da danışman, koordinatör, genel müdür, yönetim kurulu üyesi, genel müdür yardımcıları gibi çalışanlar bulunduğunu belirten İmran Okumuş,bunların tespitlerini yapmaya başladıklarını, iş akitlerinin


feshedileceğini söyledi.


#Kayyum
#Kaynak Holding
#İmran Okumuş
8 yıl önce