|

Kemal Bey’e Allah söyletti

Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu’na, “Cumhurbaşkanı ile başbakan ayrı partilerden olursa, anlaşamazlarsa ne olacak” sözleri için teşekkür etti. Yıldırım, “Bu anayasa değişikliğini biz ne kadar anlatalım diye uğraşıyoruz ama aslında Sayın Kılıçdaroğlu’na teşekkür etmemiz lâzım. Çok güzel bir şekilde anlattı” dedi

Yeni Şafak
04:00 - 9/03/2017 Thursday
Güncelleme: 05:56 - 9/03/2017 Thursday
Yeni Şafak
Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederiz
Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederiz

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'de, yapımı süren İstanbul-İzmir Otoyolu'nun Kemalpaşa-Bornova-Otogar Kavşağı kesiminin hizmete açılış töreni ve Kınık ilçesi Taksi Meydanı'nda düzenlenen mitingde, coşkulu kalabalığa seslendi. Anayasa değişikliği konusunda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun “Cumhurbaşkanı ile başbakan ayrı partilerden olursa, anlaşamazlarsa ne olacak” sözlerini hatırlatan Yıldırım, özetle şunları söyledi:



16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına sunulacak anayasa değişikliğini vatandaşlara anlatmaya çalışıyoruz. Bu konuda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür etmemiz gerekiyor. Kemal Bey aslında sağ olsun bizim anlatamadığımızı bütün Türkiye'ye anlattı. Aslında bizim anlatmaya çalıştığımızı Allah söyletmiş. Biz de tam bunu diyoruz. İşte bu sistem, mevcut sistem bunu getiriyor. Yeni anayasayla 2 başlılık sona erecek ve ülkede başbakan-cumhurbaşkanı kavgası olmayacak.







YORGUNLUĞUNA RASTLAMIŞ


Buradaki anlaşmazlığı, yetki tartışmasını ortadan kaldırıyor ama bir detay var. Sayın Kılıçdaroğlu sistemin değiştiğinin farkında değil, yorgunluğuna rastlamış. Bakın bu gelen sistemle artık Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçimleri olay olmaktan, kriz olmaktan çıkacak. Hatırlayın 1971'de askerler 'Eğer şu ismi seçmezseniz Meclisi bombalarız' dediler, askerler Meclisin etrafını kuşattılar.



HÜKÜMETİ VATANDAŞ KURUYOR


İşte getirilen bu değişikliğin en önemli kısmı artık hükümetler sandıkta vatandaş tarafından kuruluyor. Siz seçim yaparken 5 yıllığına Türkiye'yi yönetecek kadroları da seçiyorsunuz. Bir dahaki seçimde isterseniz yeniden seçiyorsunuz, isterseniz değiştiriyorsunuz. Bu sistemde başbakan, cumhurbaşkanlığı birleştiriliyor. Tek cumhurbaşkanı oluyor ve onun yardımcısı oluyor ayrıca başbakanlık olmuyor. Siz sandıkta cumhurbaşkanını, başkan yardımcılarını, bakanlarını seçiyorsunuz. Meclise bırakmıyorsunuz, doğrudan ülkeyi kim yönetecekse ona karar veriyorsunuz.



HALA TEK ADAMSIN


Kılıçdaroğlu, 'Biz aslında Binali bey için çalışıyoruz, Binali beyin başbakanlığı gitmesin diye çalışıyoruz” diyor. Ya sen Binali'yi ne yapacaksın. Bu ülke kazanacaksa bin Ali de bir Ali de feda olsun. Sen bırak da biraz memleket için çalış. 7 seçim kaybetmişsin, hala tek adamsın. Bir de tek adam dersi veriyorsun. 'Efendim tek adam gelecekmiş.' Kardeşim 2 tane adam olur mu tabii ki tek adam olacak. Çift başlılık ortadan kalkacak. Bunlar bilmedikleri için konuşuyorlar.



Kazıyıp atacağız


Gece gündüz yılmadan vatandaşın yüzünü güldürmek için çalıştıklarına işaret eden Yıldırım, “Bu bahar bir başka güzel olacak yurdumun her köşesinde. Bu terör örgütleri, PKK, FETÖ, DEAŞ hep bir olmuş, 'hayır' kampanyası yapıyorlar. Diyorlar ki 'Eğer evet çıkarsa biz biteriz'. İnşallah 'evet' çıkacak. Terör örgütleri de bitecek. Milletin başının belası olmaktan bunları defedeceğiz, milleti bu beladan kurtaracağız. Kardeşliğimizi bozan, birliğimize beraberliğimize zarar veren bu alçakları, bu mikropları bu ülkenin sınırlarından kovup atacağız, kazıyıp atacağız inşallah” diye konuştu.



Kritik ziyaret


Başbakan Yıldırım, bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) çalışma ziyaretinde bulunacak. Yıldırım, ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ve Başbakan Hüseyin Özgürgün ile görüşmeler yapacak. Görüşmelerde, Türkiye ile KKTC arasındaki yakın iş birliğinin daha da ilerletilmesi ve Kıbrıs sorununa kapsamlı çözüm bulunmasına ilişkin müzakere sürecinde meydana gelen son gelişmeler ele alınacak. Yıldırım'ın, ziyaret kapsamında düzenlenecek toplu etkinlikte halka hitap etmesi öngörülüyor.











#Başbakan
#Binali Yıldırım
#Kemal Kılıçdaroğlu
#CHP
#PKK
#FETÖ
7 years ago