|

Kemal Çevik'e beraat

Uzanların BDDK Üyesi Kemal Çevik'e rüşvet verdiğine ilişkin soruşturması tamamlandı. Kemal Çevik'e, 'yeterli delil ve emare' olmadığı için rüşvet davası açılmadı.

Yeni Şafak
00:00 - 3/07/2004 Cumartesi
Güncelleme: 14:38 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Uzan Grubu'ndan rüşvet aldığına ilişkin, yeterli delil ve emare bulamayan Ankara Cumhuriyet Savcılığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Üyesi Kemal Çevik'i, gazetecilerle konuştuğu için suçlu buldu.

BDDK'da rüşvet operasyonu ile ilgili savcılığın soruşturması tamamlandı. Operasyon kapsamında, Çevik'in, Uzan Grubu'ndan 250 bin euro ve 150 bin dolar rüşvet aldığı, gruba ait gazetelerde çalışan basın mensupları ile konuştuğu, gruba bilgi sızdırdığı iddia edilmişti. Ankara Cumhuriyet Savcısı Ayhan Şan, iddianamesini tamamladı.

Çevik, rüşvetten aklandı

Savcı Şan'ın hazırladığı 29 Haziran 2004 tarih ve 2004/78-44 hazırlık nolu iddianamede, "Gruba ait hesaplarda temmuz ayında Denizbank hesabından çekilen 250 bin euro ve 150 bin doların grup çalışanı Tanık Muzafer Dönmez tarafından alınarak, yine grup çalışanlarından Mehmet Gönüller'e teslim edildiğine ilişkin saptamanın, paranın Kemal Çevik'e verildiğine dair kanıt içermediği görülmüştür" denildi.

Görevi kötüye kullanmak

Savcı Şan, iddianamesinde, Kemal Çevik'in, gruba ait gazetelerde görevli kişilerle görüştüğü için, görevi kötüye kullandığını öne sürerek, Çevik hakkında görevi kötüye kullanmaktan dava açılmasını istedi. İddiamade, Çevik'in grubun gazetelerinde çalışan basın mensupları ile görüşerek, "Tarafsızlığa ve güvenin sorgulanması sonucuna doğurduğu" öne sürüldü.

  • HÜSEYİN ÖZAY/ ANKARA


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce