|

Keskin’in kaçak inşaatı yıkıldı

Marifet Derneği tarafından Beykoz Çavuşbaşı’ndaki orman arazisine kaçak olarak yaptırılan inşaat dün sabah yıkıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/02/2016 Salı
Güncelleme: 00:07 - 9/02/2016 Salı
Yeni Şafak

Marifet Derneği Başkanı Muhammed Keskin'in Beykoz Çavuşbaşı'nda ortağı ile kendi üzerine kayıtlı MSN Enerji isimli şirkete tahsis edilen araziye yaptırdığı inşaat dün sabah yıkıldı. “Mahmud Efendi Külliyesi yıkılıyor" dezenformasyonuna İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı'ndan tepki geldi. Yapılan açıklamada, “İnşaatların ne yapımında ne de yapılan müdahalede İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfının ilgisi de dahli de söz konusu değildir" değerlendirmesinde bulundu.



TAHRİK UYGULUYORLAR


Açıklamada, şöyle denildi: “Bunu vesile yaparak internet ve basılı medyada art niyetli mihraklar, cemaatimiz ile devleti ve Cumhurbaşkanımızı karşı karşıya getirme gibi bir tahrik yöntemi uygulama gayretine girmiş gözükmektedir. Efendi Hazretlerimiz yetmiş yıllık geleneğinde kanunsuzluğa tevessül etmemiş, cemaatini de bu konuda daima uyarmıştır. Cemaatimiz ve sevenlerimizden ricamız, art niyetli, provokatörlüğe soyunmuş kişi ve kuruluşların etkisinde kalarak herhangi bir taşkınlık yapmamalarıdır. Yapılan her yanlış hareketin Efendi Hazretlerimize ve cemaatimize mal edileceği gerçeğini unutmayalım. Hiç kimsenin zarar görmeden konunun açıklığa kavuşturulması ve herhangi bir taşkınlığa mahal verilmemesi en büyük arzumuzdur."



Külliye ile alakası yok


Orman Genel Müdürlüğünden, basın yayın kuruluşlarında “Mahmud Efendi Külliyesi” olarak adlandırılan yerin Yıldıztepe C tipi mesire yeri olduğu, yıkıma konu olan bina ve tesislerin sözleşme hükümlerine aykırı olarak, kurumun bilgisi dışında inşa edildiği bildirildi. “Konunun Mahmud Efendi Külliyesi ile kesinlikle bir alakası yoktur” denilen açıklamada, “İşlem yapılmamış olsa görevliler suç işlemiş sayılacak” denildi. Açıklamada iznin iptal edildiği ve sahanın geri alındığı ifade edildi.


#Marifet Derneği
#Muhammed Keskin
#Mahmud Efendi Külliyesi yıkılıyor
8 yıl önce