|

KHK komisyonu kuruluyor

Olağanüstü hâl kuralları uyarınca çıkarılan ‘Kanun Hükmünde Kararname’ler ile ilgili Meclis’te bulunan dört partinin katılımıyla bir komisyon kurulacak. 4 parti temsilcisinden oluşan komisyon, KHK'ları değerlendirecek ve partiler birbirleriyle görüş alışverişinde bulunacak.

Yeni Şafak
08:10 - 4/10/2016 Salı
Güncelleme: 05:15 - 4/10/2016 Salı
Yeni Şafak
4 partinin katılımıyla Meclis'te KHK komisyonu kurulacak.
4 partinin katılımıyla Meclis'te KHK komisyonu kurulacak.

Bakanlar Kurulu, Beştepe'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, OHAL'in 3 ay daha uzaltıldığını söyledi.



Kurtulmuş, “FETÖ'nün başındaki kişinin Türkiye'ye iadesiyle ilgili olarak Amerikan makamlarının üzerine düşeni yapması için gerekli girişimler yapılıyor. Bu karar ABD yargısı tarafından verilene kadar bu kişinin tutuklanmasını talep ediyoruz. Gönderilen dosya buna ilişkin bir taleptir. Bu başvurunun en kısa zamanda karşılanacağını ve adımların atılacağını ümit ediyoruz” dedi.



4'lü komisyon


TBMM'ye gelecek OHAL kapsamındaki Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) konusunda da önemli bir karar alındı. Kurtulmuş, olağanüstü hâl kuralları uyarınca çıkarılan 'Kanun Hükmünde Kararname'ler ile ilgili olarak Meclis'te bulunan dört partinin katılımıyla bir komisyon kurulacağını açıkladı. Kurtulmuş, “4 partinin katılımıyla Meclis'te KHK komisyonu kurulmasının kararlaştırıldığı bildirildi. 4 parti temsilcisinden oluşan komisyon, KHK'ları değerlendirecek ve partiler birbirleriyle görüş alışverişinde bulunacaklar” dedi. KHK çıkarma yetkisinin OHAL kapsamında bütünüyle hükümete ait olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, “Diğer partilerin görüşleri varsa bunların bildirilmesi ve bu sürecin iş birliği içinde yürütülme sürecidir. Bu bir yetki devri değildir. Yetki tamamıyla hükümetin elindedir” diye konuştu.



#Beştepe
#​Recep Tayyip Erdoğan
#Numan Kurtulmuş
#KHK
#OHAL
8 yıl önce