|

Kıdem tazminatı reformu olgunlaştı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Çankaya Köşkü’nde Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında sonra açıklamalarda bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/05/2017 Salı
Güncelleme: 02:58 - 30/05/2017 Salı
Yeni Şafak
​Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş
​Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş

Toplantıda kıdem tazminatı reformunun detaylı bir şekilde gündeme geldiğini söyleyen Kurtulmuş, “Politika hedefleri olarak, işçiyi hak kaybına uğratmayacak, işverene ilave yükler getirmeyecek, tahsilat sorunu olmayacak, sürdürülebilir bir yapının ortaya konulduğu bu reform, detaylarıyla paylaşıldı. Bu reformun uygulanabilmesi için ilave bir yapıya ihtiyaç olmadığı, mevcut yapıyla yapılabileceği ortaya konuldu” dedi. Kurtulmuş, “İleriki günlerde kıdem reformu gündeme gelecektir. Şu anda olgunlaşma aşamasında” diye konuştu.

EMEKLİLİK YAŞI DEĞİŞMEYECEK

Bir soru üzerine Kurtulmuş, “Emeklilik yaşının yukarı çekilmesine yönelik bir çalışma yok. OECD ülkelerinde emeklilik yaşı 72, bizde 52. Bu sürenin ileriye gitmesi kaçınılmazdır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2036 yılına gelindiğinde, Türkiye’de kadınlarda emekliliğin 58, erkeklerde ise 60 yaşına çekilmesini sağlayacak bir planlama yapıyor. Bu çerçevede, mevcut yapı devam edecek.” dedi.

HER BAŞVURUYA AYRI KARAR

Kurtulmuş, özetle şunları söyledi: “Türkiye’nin esas amacı AB tam üyelik müzakereleri çerçevesinde AB ile ilişkileri mümkün olduğu kadar geliştirmektir. AB’ye tam üyelik persfektifinden vazgeçmedik. Gerginliklerin azaltılması için fasılların açılması hayati önem taşıyor. OHAL İnceleme Komisyonu çalışmalarına başlayacak. Komisyon başvurular üzerinde tek tek münferit kararlar verecek.”

#AK Parti
#Numan Kurtulmuş
7 yıl önce