|

Kılıçdaroğlu'na 'PKK terör örgütüdür de' çağrısında bulunan Erdoğan'dan sınır ötesi harekat mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tvnet ve Yeni Şafak ortak yayınında Yedili Masa'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na PKK için 'terör örgütüdür' demesi çağrısında bulundu. HDP'nin ve Kandil'in Kılıçdaroğlu'na desteğini hatırlatan Erdoğan, "Bugüne kadar 'PKK terör örgütüdür' sözünü ağızlarından duymadık. Bay bay Kemal, hadi çık, 'PKK terör örgütüdür' de. Niye diyemiyorsun, söyleyemiyor." dedi. Erdoğan ayrıca sınır ötesi harekatların bitmediğini, doğru zamanın beklendiğini de belirtti.

23:42 - 5/05/2023 Cuma
Güncelleme: 01:01 - 6/05/2023 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tvnet ve Yeni Şafak ortak yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan yaptığı açıklamada Yedili Masa'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na, "Bay bay Kemal, hadi çık, 'PKK terör örgütüdür' de." çağrısında bulunurken, yeni sınır ötesi operasyonların sinyalini de verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP ve Kandil'in Kılıçdaroğlu'na verdiği desteğe değindi.

Kılıçdaroğlu'nun PKK'ya 'terör örgütü' diyemediğini ifade eden Erdoğan, "Bugüne kadar 'PKK terör örgütüdür' sözünü ağızlarından duymadık. Bay bay Kemal, hadi çık, 'PKK terör örgütüdür' de. Niye diyemiyorsun, söyleyemiyor." dedi.



"Bay bay Kemal çık 'PKK terör örgütüdür' de, niye diyemiyorsun?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:
"PKK'sından FETÖ'süne, tüm terör örgütlerinin heyecanlanmasının, 14 Mayıs için kendielrini ortaya atmalarının sebebi budur. dikkat ederseniz Kandil ne söylüyorsa, Pensilvanya ne söylüyorsa, siyasetçi görünümlü terör elebaşları ne söylüyorsa bay bay Kemal de aynısını söylüyor. Neredeyse her gün kendilerine bu tabloyu sorduk. Bugüne kadar PKK terör örgütüdür sözünü ağızlarından duymadık. Bay bay Kemal çık 'PKK terör örgütüdür' de, niye diyemiyorsun? Söyleyemiyor. Bir gün çıkıyor cezaevlerindeki teröristleri salacağım diyor. Ertesi gün yurt dışındakiler özgürce Türkiye'ye dönecek diyor. Son günlerdeki telaşları pazarlıklarının ortaya çıkmasından kaynaklanıyor. Ama terör örgütlerine yakayı kaptırdıkları için de geri dönemiyorlar. Ülkemizin üzerindeki planlarını terör örgütlerinin üzerinden hayata geçirmek isteyenler bu treni de kaçırmak istemiyor. Şu anda Kılıçdaroğlu ve ortakları üzerinde oynanan oyunu biz çok iyi biliyoruz. Ama bir kez daha söylüyorum başaramayacaklar."

Erdoğan'dan sınır ötesi operasyon mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sınır ötesi harekatlara ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu. Sınır ötesi harekatların bitmediğini belirten Erdoğan, "Sadece doğru zamanı bekliyoruz." dedi.





#Sınır Ötesi Harekat
#Cumhurbaşkanı
#Erdoğan
#Kemal Kılıçdaroğlu
#PKK
1 yıl önce