|

Kılıçdaroğlu'ndan 'danışman' kararı: 4 Haziran öncesi atananların görevi sonlandırıldı

Partisinden gelen istifa çağrılarına kulak tıkayan ve parti yönetimini kendi isteği doğrultusunda yeniden şekillendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4 Haziran'dan önce göreve getirilen tüm danışman ve başdanışmanların görevine son verdiğini duyurdu. CHP lideri, 4 Haziran'da partisinin Merkez Yönetim Kurulu'nu (MYK) değiştirmişti. Yeni MYK'da Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlıktaki rakibi İmamoğlu'na yakın bir ismin olmaması da dikkat çekmişti.

18:42 - 15/06/2023 Perşembe
Güncelleme: 20:52 - 15/06/2023 Perşembe
Yeni Şafak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısında aldığı 12'nci seçim mağlubiyeti sonrası partisinde ve seçmen tabanında hedef haline geldi.
"Koltuğu bırakmıyorum"
mesajı veren CHP liderine ilk tepki İBB Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu'ndan gelirken geride kalan gün CHP Grup Başkanı Özgür Özel de isyan bayrağını açtı. İkili, Kılıçdaroğlu'nun görevi bırakması gerektiğini söyleyip 'topyekün değişim' çağrısı yaparak genel başkanlığa göz kırptı.
Kılıçdaroğlu ise
"Bu geminin kaptanı benim, önceliğim İstanbul, delege bende kurultay bende"
imasında bulunup İmamoğlu ve Özel'e 'yerinizi bilin' mesajı verdi.

Tek adamlığını pekiştiriyor: Kılıçdaroğlu 4 Haziran öncesi atananların görevi sonlandırıldı

Partisinden gelen istifa çağrılarına kulak tıkayan ve parti yönetimini kendi isteği doğrultusunda yeniden şekillendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4 Haziran'dan önce göreve getirilen tüm danışman ve başdanışmanların görevine son verdiğini duyurdu.

4 Haziran'da keyfi atamalar yaparak koltuğunu sağlamlaştırmıştı: İmamoğlu'na yakın bir kişi yok

CHP lideri, 4 Haziran'da partisinin Merkez Yönetim Kurulu'nu değiştirmişti. Yeni MYK'da Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlıktaki rakibi İmamoğlu'na yakın bir ismin olmaması da dikkat çekmişti. Yapılan son hamleyle de 'değişim' çağrısı yapan danışmanların da görevlerine son verilmiş oldu.



#Kemal Kılıçdaroğlu
#CHP
#Danışman
1 yıl önce