|

Kimsesizler mezarlığına gömülecek

Rus Büyükelçi Andrey Karlov’a suikast düzenleyen ve operasyonla öldürülen Mevlüt Mert Altıntaş’ın ailesi tarafından alınmayan cenazesi kimsesizler mezarlığına defnedilecek.

Yeni Şafak
04:00 - 13/01/2017 الجمعة
Güncelleme: 03:27 - 13/01/2017 الجمعة
Yeni Şafak

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'u silahlı saldırıyla öldüren ve operasyonla etkisiz hale getirilen Mevlüt Mert Altıntaş'ın cenazesi ailesi tarafından hala alınmadı. Altıntaş'ın Keçiören'deki Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsi işlemleri 21 Aralık'ta tamamlandı. Otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından uygulama gereğince cenazenin teslim alınması için tanınan 15 günlük sürede Altıntaş'ın cenazesi teslim alınmadı.



24 GÜNDÜR BEKLETİLİYOR


Aile tarafından kabul edilmeyen ve yaklaşık 24 gündür Adli Tıp Kurumu morgunda bekletilen Altıntaş'ın cenazesinin defnedilmesi için Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığınca işlem başlatıldı. Yönetmelik hükmü gereğince Adli Tıp Kurumu tarafından Altıntaş'ın cenazesinin defnedilmesi için belediyeye yazı yazıldı. Saldırgan Altıntaş'ın cenazesi, belediyeye teslim edilmesinin ardından kimsesizler mezarlığına defnedilecek. ,



Özel ekip kuruldu


M. Mert Altıntaş'ın bağlantılarının aydınlatılması için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla özel bir ekip kuruldu. Terörle Mücadele, İstihbarat, Organize Suçlarla Mücadele ve Siber Suçlarla Mücadele bünyesinde görevli emniyet personelinden oluşturulan 25 kişilik ekipte kısa süreliğine Rus yetkililerin de görev alacağı öğrenildi. Suikastı çözmek için kurulan özel ekibin günlük olarak Bakan Soylu'ya rapor sunduğu belirtildi.


#Andrey Karlov
#Mevlüt Mert Altıntaş
٪d سنوات قبل