|

Kırmızı-beyaz öfke

Memur-Sen, 1 Mayıs’ı Kahramanmaraş’ta kutladı. Onbinlerce kişinin geldiği Müftülük Meydanı, hem paralel örgüte hem Suriye’de masumları katleden Esed ile Putin’e hem de bölücülere yönelik net mesajlara sahne oldu.

Yeni Şafak ve
03:00 - 2/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 21:50 - 1/05/2016 Pazar
Yeni Şafak

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), 1 Mayıs kutlamalarını Kahramanmaraş'ta düzenledi. Müftülük Meydanı'nı dolduran onbinler, terör saldırılarında güvenlik güçlerinin şehit olması nedeniyle halay çekmedi. Sık sık mehter marşlarının duyulduğu meydanda vatandaşlar, 'Katil Esed Zalim Putin' ve 'Teröre Hayır Kardeşliğe Evet' diye bağırdı. Burada konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, emperyalizme Maraş'tan meydan okuduklarını belirterek, terör örgütüne tepkisini ise “Çağlardan çağlara, kuşaklardan kuşaklara süregelen kardeşliğimizle baş edemeyeceksiniz, yenileceksiniz, yok olacaksınız” sözleriyle dile getirdi. “Kapitalistler, tetikçiler, devlete paralel hat çekenler, hesap verecek, bedel ödeyeceksiniz” diyen Yalçın, şunları söyledi:



ADİL BİR DÜNYA DÜZENİ

“Canımızı yakmanın, Anadolu'yu bölmenin peşinde olanlar var. Bu milletin, şefkat tokadı tarihçesini bir daha okusunlar. Küresel şebekelerin tetikçiliği için sıraya girenler, millete ihanet edenler, Kandil'dekiler, okyanus ötesindekiler, Suriye'deki iç savaştan beslenenler, milletin demir yumruğunu yiyeceksiniz. Türkiye kazanırsa mazlumlar kurtulacak, adil bir dünya düzeni yeniden kurulacak. Milletin geleceğine çukur kazan bölücüler de devletin genetiğini ele geçirmeye çalışan paralel şebekeler de milletin yarınında olmayacak.”





KIBLEMİZ BATI DEĞİL KABE'DİR

“Biz, çözümü kendi değerlerimizde arıyoruz. Çözümümüzün merkezi insan, adresi İslam'dır. Bazılarının kıblesi Batı, Kandil, Moskova ya da Pensilvanya olabilir. Bizimki Kabe'dir. Ayağa kalkan bu milleti hiçbir güç engelleyemez. Biz hep buradaydık ve hep burada olacağız. Üç büyük fitne ateşini de el birliğiyle söndürmeliyiz. Mezhep fanatizmine düşmeden mezhepçilik fitnesini, milli olmaktan vazgeçmeden ırkçılık fitnesini, ötekileştirme hatasına düşmeden terör fitnesini bitirmeliyiz.”



ELİF GİBİ DİK DURALIM

“Batının küresel vesayet sisteminin baş aktörü NATO'dur. Suriye'deki tavra bakın. Esed'le savaşmak yerine DAEŞ bahanesiyle PYD'ye alan açıyor. Bir tek Suriyelinin hayatını kurtarmadı. Fatih'in, Selahaddin'in torunları olarak eğilmemeli, elif gibi dimdik durmalıyız.”


#Memur-Sen
#1 Mayıs
#Ortadoğu
8 yıl önce