|

Kırmızı bültenle aranacaklar!

Yunanistan yüksek mahkemesinin FETÖ'nün darbe girişimi sonrası Yunanistan'a kaçan 8 darbeci askerin Türkiye'ye iade edilmemeleri yönünde verdiği karar sonrası Adalet Bakanlığı harekete geçti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/01/2017 Cumartesi
Güncelleme: 03:40 - 28/01/2017 Cumartesi
Yeni Şafak

Bakanlık Yunanistan'a kaçan 8 darbeci asker için yeni bir iade dosyası hazırladı. Hazırlanan ikinci iade dosyası Yunanistan'a gönderildi. Bakanlık ayrıca 8 darbeci askerin kırmızı bültenle aranması için İnterpol'e de yazı gönderdi. Söz konusu 8 asker, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası askeri bir helikopterle Yunanistan'a kaçmıştı. Türkiye, Yunanistan'dan askerlerin iade edilmesini talep etmişti. Askerlerin durumları yerel mahkemece ele alınmış, üç askerin Türkiye'ye iadesi kabul edilmiş, beş askerin iadesi ise reddedilmişti. Yunan Temyiz Mahkemeleri Başsavcısı Antonis Liogas, iade talebi reddedilen askerlerle ilgili yüksek mahkemeye itirazda bulunmuş, mahkemenin Türkiye'ye iadeleri yönünde karar verdiği üç darbeci asker de temyiz başvurusu yapmıştı.



Topu yargıya attı


Darbecilerin iadesinin reddiyle ilgili açıklama yapan Yunanistan Başbakanlığı, “Kararların tek sorumlusu, bağımsız Yunan adaletidir ve mahkeme kararları açık bir şekilde bağlayıcıdır.” ifadesini kullandı. Açıklamada, darbecilerin Yunanistan'da hiçbir zaman hoş karşılanmadığı savunularak, darbe girişimini ilk anda kınadığı ve Türkiye'de seçilmiş hükümetin yanında olunduğunu duyurduğu anımsatıldı.




#FETÖ
#Yunanistan
#15 Temmuz
7 yıl önce