|

Kış geri geldi

Marmara’ya kış geri geldi. Soğuk hava, yağış ve fırtına tüm Marmara’yı etkisi altına aldı. Ege Bölgesi’nde Afyonkarahisar ilinde nisan ortasında kardan yollar kapandı.

Yeni Şafak
04:00 - 10/04/2015 Cuma
Güncelleme: 20:18 - 9/04/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Marmara'ya kış geri geldi. Bahar aylarına girdiğimiz bugünlerde aşırı soğuk kış aylarını aratmıyor. Önceki geceden itibaren kendini gösteren soğuk, yağış ve fırtına tüm Marmara'yı ve Ege'yi etkisi altına aldı. Afyonkarahisar- Antalya karayolu, kar yağışı nedeniyle tek yönlü olarak ulaşıma kapandı. Kütahya'da da devam eden kar yağışı bugün öğleden sonraya kadar sürecek.



Üzüm bağlarını vurdu


D-100 karayolu ve TEM Otoyolu'nun Bolu Dağı kesiminde başlayan kar 30 santimetreye ulaştı. Kış lastiği uygulamasının 1 Nisan'da sona ermesi nedeniyle araçlarında bu lastiklerden bulunmayan sürücüler zaman zaman zor anlar yaşadı. İzmir'de, Eskişehir'de, Düzce'de, Kastamonu'da, Isparta'da, Muğla'da da devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde ise 45 yıl aradan sonra nisan ayında yağan kar, üzüm bağlarını vurdu.



Kızılay'dan kar mesaisi


Türk Kızılayı ekipleri, D-100 karayolu ve TEM otoyolunun Bolu Dağı geçişinde kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücülerin yardımına koştu. Ekipler, kar yağışı nedeniyle araçlarıyla ilerlemekte güçlük çeken sürücülere kumanya dağıttı, zincir takmalarına yardım etti.

#kar yağışı
#hava durumu
#meteoroloji
#Türk Kızılayı
9 yıl önce