|

Kışanak tutuklandı

Beş gün önce PKK’ya yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı tutuklandı. Belediye önündeki olaylı protestoda gözaltına alınan BDP’li Batman eski Milletvekili Ayla Akat Ata da tutuklanarak cezaevine yollandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 00:04 - 31/10/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya yönelik soruşturma kapsamında 5 gün önce gözaltına alınan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı hakim karşısına çıktı. Mahkeme Kışanak ve Anlı'nın tutuklanmasına karar verdi. Belediye önündeki olaylı protestoda gözaltına alınan BDP'nin Batman eski Milletvekili Ayla Akat Ata da tutuklanarak cezaevine yollandı. Kışanak, 25 Ekim günü Diyarbakır Havalimanında Anlı ise adresinde gözaltına alınmıştı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Kışanak ile “devletin egemenliği altındaki topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya yönelik” suçtan dolayı yakalanan Anlı'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı.



YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ


Yoğun güvenlik önlemleri altında Kışanak ve Anlı dün öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından Kışanak ve Anlı'nın tutuklanmaları istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Hakim karşısına çıkan Kışanak ve Anlı tutuklandı. Eş başkanların gözaltına alınmasının ardından belediye önündeki olaylı protesto gösterisinde yakalanan BDP Batman eski Milletvekili Ayla Akat Ata, tutuklanarak cezaevine gönderildi.





AB KOŞARAK GELDİ!


Öte yandan, Kışanak ve Anlı'nın gözaltına alınmasının ardından kente gelen Avrupa Sosyalistleri Partisi (PES) Başkanı Sergei Stanishev başkanlığındaki heyet, Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Heyet HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş görüştü. Avrupa Sosyalistleri Partisi (PES) Başkanı Sergei Stanishev, “Türkiye Avrupa Birliği'ne aday bir ülke, sonuçta biz de kendi perspektifimizle takip etmek zorundayız” dedi.


#PKK
#Gültan Kışanak
#Fırat Anlı
#Sergei Stanishev
8 yıl önce