|

Kışlalar müze olsun

Yıldırım’ın ‘askeri kışlaları şehir dışına taşıyacağız’ açıklamasının ardından kışlaların müzeye dönüştürülmesi fikri gündeme geldi. Bu fikri Türkiye gündemine taşıyan ilk isimlerden biri olan Yeni Şafak yazarı Süleyman Seyfi Öğün, “Selimiye Kışlası dünya çapında bir İstanbul Müzesi’ne dönüştürülebilir” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 02:09 - 30/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Başbakan Yıldırım'ın şehir merkezindeki kışlaların şehir dışına çıkarılması yönündeki açıklaması tartışılıyor. Yeni Şafak yazarı Süleyman Seyfi Öğün'ün 'Selimiye Kışlası İstanbul müzesi olsun' önerisinden hareketle kışlalar şehir müzesine dönüştürülsün teklifi gündeme geldi.



MİLLİ MÜZEYE İHTİYACIMIZ VAR


Öğün geçtiğimiz nisanda Yeni Şafak'ı ziyaret eden Kültür ve Turizm eski Bakanı Mahir Ünal'a da teklifini tekrar iletmişti. Türkiye'nin dünya çapında milli müzeye ihtiyacı olduğunu belirten Öğün, “Örneğin Selimiye Kışlası, British Müseum, Louvre Müzesi gibi dünya markası olacak bir İstanbul Müzesi'ne dönüştürülebilir. İçerisinde kütüphane, arkeolojik eserler, Türk İslam eserleri, el yazması eserler, milli değerlerimizi taşıyan, simgeleyen eserlerin yer alacağı bir İstanbul Müzesi. Selimiye Kışlası alan olarak buna müsait. Dünya çapında devasa bir milli müzemiz olabilir. Tarihi değerler toplumun hafızasıdır” dedi. Depolarda çürümeye yüz tutmuş çok değerli eserlerin olduğunu vurgulayan Öğün, “Selimiye'nin müzeye dönüştürülmeden evvel öncelikle liman kaldırılmalı, çevre düzenlemesi yapılmalı. Topkapı Müzesi'nin kapasitesi kaldıramadığı için depolarda çürüyen ve sağa sola dağılmış çok kıymetli eserler buraya nakledilmeli.



TOPKAPI-SELİMİYE KÜLTÜR HATTI


Turizm açısından da Topkapı-Haydarpaşa-Selimiye arasında özel bir ulaşım hattı kurulmalı. Bu sayede yerli ve yabancı turistler muazzam bir kültür-sanat deneyimi yaşamış olur” diye konuştu.


#İstanbul Müzesi’ne
#Süleyman Seyfi Öğün
#Selimiye Kışlası
8 yıl önce