|

Kobani'ye ilk dönüş

Yaklaşık 5 ay önce IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar nedeniyle Kobani'den Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtler, terör örgütünün bölgeden çekilmesi üzerine ülkelerine dönmeye başladı. Çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu yaklaşık 700 kişi Kobani'ye gitmek üzere Mürşitpınar Sınır Kapısı önüne geldi.

Yeni Şafak
15:48 - 12/02/2015 Perşembe
Güncelleme: 13:51 - 12/02/2015 Perşembe
AA

Türkiye'ye sığınan bir grup Suriyeli Kürt, Kobani'ye (Ayn el Arap) döndü. Çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu yaklaşık 700 kişi, yanlarında getirdikleri bazı eşyalarla Suruç ilçesindeki Mürşitpınar Sınır Kapısı önünde toplandı. Gerekli izinlerin alınmasının ardından kalabalık önce güvenlik noktasından geçirildi, ardından kimlik kontrolleri yapıldı. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca oluşturulan kayıt merkezinde işlemleri tamamlanan grup daha sonra Kobani'ye geçti.


Suriyeli Kürt Mecdule Kencur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkelerine döndükleri için çok mutlu olduklarını söyledi. Misafirperverliğinden dolayı Türk halkına teşekkür eden Kencur, "İnşallah bir daha böyle sıkıntıları yaşamayız" diye konuştu.


Avaş Kasım ise yıkılan evlerini el birliğiyle onaracaklarını belirtti.

#kobani
#aynel arap
#ışid kobani
#peşmerge kobani
9 yıl önce