|

'Kodlama' dersi ilk olarak 4 ilde

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilköğretim çağındaki öğrenciler için başlatılacak olan “bilişim teknolojileri ve yazılım dersi” ile ilgili komisyon oluşturuldu. “Kodlama” dersi için Gaziantep, Samsun, Mersin ve Erzurum pilot bölge olarak seçildi.

Yeni Şafak
10:45 - 17/05/2016 Salı
Güncelleme: 10:46 - 17/05/2016 Salı
Diğer
Küçük yaşlardan itibaren teknolojiye ilgileri olan çocuklara 'Kodlama' dersi öğretilecek.
Küçük yaşlardan itibaren teknolojiye ilgileri olan çocuklara 'Kodlama' dersi öğretilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaokul öğrencileri için başlatılacak olan 'Bilişim teknolojileri ve yazılım' dersinin ilk olarak uygulanacağı pilot iller belli oldu. Kodlama dersi için Gaziantep, Samsun, Mersin ve Erzurum pilot bölge olarak seçildi.



5. ve 6. sınıf öğrencileri için zorunlu; 7. ve 8.sınıf öğrencileri için ise seçmeli olarak okutulması planlanan kodlama dersi için, bu alandaki öğretmenlere yönelik çalışmalar da gündeme geliyor. Öğrencilere nitelikli şekilde ders verilebilmesi için “Bilgisayar ve Teknoloji Öğretmenleri"nin bu konuda yeterli olmadığı düşünülüyor. Çocukların kodlamayı oyun oynayarak öğrenmesi en etkili yollardan biri kabul edildiği gibi, MEB tarafından branş öğretmenlerine bu yönde eğitimler verilmesi planlanıyor.




Haberin kaynağı için


#Bilişim ve Teknoloji
#MEB
#Milli Eğitim Bakanlığı
#Kodlama
#Kodlama dersi
8 yıl önce