|

Kokpite 250 subay lazım

241 savaş pilotunun FETÖ üyeliğinden atılması, Hava Kuvvetleri'nde açığa yolaçtı. Askeri kaynaklar, Hava Kuvvetleri'nin 'bir uçağa bir buçuk pilot' düşecek şekilde yapılandırıldığına dikkat çekiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/07/2016 Cuma
Güncelleme: 01:14 - 29/07/2016 Cuma
Yeni Şafak

Envanterde değişik tipte yaklaşık 450 uçağın bulunduğu, bunlardan 300 kadarının F-16 ve F-4 savaş uçakları olduğu düşünüldüğünde, muharip uçaklar için 450, tüm uçaklar içinse 675 pilot istihdam edilmesi gerekiyor. Atılmalar sonrası Hava'da durum 'bir uçağa bir pilot' seviyesine indi. Bu nedenle 250'ye yakın savaş pilotunun acilen istihdam edilmesi gerekiyor. Pilot açığı kapatılıncaya kadar bazı üslerin birleştirilmesi de gündemde. Bu doğrultuda ihanetin karargahlarından Akıncı Hava Üssü'nün Merzifon ile birleştirilmesi, sayıları az olan F-4 uçaklarının Malatya Hava Üssü'nden Eskişehir'e taşınması, Bandırma Hava Üssü'nün ise çok yakınındaki Balıkesir'e taşınması gibi öneriler masada. Kara Kuvvetleri ve Jandarma'da komando tugaylarının birleştirilmesi de gündemde.







İhanet karnavalı





Hava Pilot Tuğgeneral Emin Ayık, Malatya'dan nakliye uçağı kaldırmaya hazırlanan ancak bunu başaramayan haşhaşi. Hava Tuğgeneral Aydemir Taşçı, Sami Özatak, Osman Nuri Gür, Kemal Mutlum, darbe gününde Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi ve karargahta bulunan isimler. Hava Tuğgeneral Bekir Ercan Van ise havada yakıt ikmalini sağlayan tanker uçakların kalktığı 10. Tanker Üssü'nün komutanı. Van, İncirlik'te ABD'ye sığınma talep etmiş ancak hainin bu talebi kabul edilmemişti. Hava Tuğgeneral Deniz Kartepe ise Diyarbakır'dan kalkan uçakların üs komutanı. Hava Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş ise daha özel bir terörist. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı oteldeki saldırıyı koordine eden timin başında yeraldı. Paralel örgüt, darbe girişiminde başarılı olsaydı Sönmezateş'i MİT'in başına getirecekti.



En kötü oyuncu





Darbenin olduğu gece İzmir'deki askeri kampta tatilde olan Korgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan gelen haberlere göre darbe girişimin başlamasından sonra darbecilerin bulunduğu Çiğli 2. Ana Jet Üstü'ne gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast ekibiyle aynı saatlerde üste bulunan Demirarslan, girişimin başarısız olması üzerine Çiğli'den askeri uçakla 03.50 sıralarından ayrılıp Eskişehir'deki hava üssüne gitti ve 'darbe karşıtı' rolüne bürünüp bu yönde emirler verdi. Tümgeneral Kubilay Selçuk ise FETÖ'cülerin darbede karargah olarak kullandığı Akıncı Üssü'nde darbe yöneticileri arasında yerini aldı. Darbenin hava kuvvetleri ayağını takip etti.


Teröristten pilot olmaz




#FETÖ
#Hava Kuvvetleri
8 yıl önce