|

Komili, sahtecilikten adliyede

Aa
00:00 - 25/01/2008 Cuma
Güncelleme: 13:14 - 25/01/2008 Cuma
Yeni Şafak
Komili, sahtecilikten adliyede
Komili, sahtecilikten adliyede

İş adamı Halis Komili ve eşinin de yer aldığı 7 kişinin, “şirketin borçlarını ödemek amacıyla bir arsayı teminat göstermek için sahte evrak düzenledikleri” iddiasıyla yargılanmasına devam edildi.

Beyoğlu 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Ayşe Alev Komili katıldı. Diğer tutuksuz sanıklar Halis Komili, Mehmet Gündüz, Ahmet Filiz, Fatma Aylin Mc Carthy, Gül Eroğlu ve Firuze Boyner ise duruşmaya gelmedi.

Söz alan Halis Komili'nın avukatı Uğur Alacakaptan, soruşturmanın genişletilmesi taleplerini içeren bir dilekçeyi mahkemeye sundu. Kadıköy 2. Ticaret Mahkemesinde açılan bir davanın dosyasındaki Yargıtay kararları, zabıtlar ve bazı yazışmalara dikkat çeken Alacakaptan, delil niteliğindeki bu dosyanın, mahkemesinden istenerek kendi davalarının dosyasına konulmasını talep etti.

Alacakaptan'ın talebi üzerine söz alan Ayşe Lütfiye Komili'nin avukatı Işın Karahan Yıldırım, bahsi geçen dosyanın görülmekte olan davayla ilgisinin bulunmadığını savunarak, talebin reddine karar verilmesini istedi.

Halis Komili ile eşi Ayşe Alev Komili'nin avukatı Ali Yağız Dağlı ise, avukat Alacakaptan'ın talebine katıldığını belirterek, dosyalar arasında irtibat olduğunu savundu.

Ticaret mahkemesindeki dosyalarda, görülmekte olan davanın, sahtekarlığın delili olarak sunulduğunu anlatan Dağlı, söz konusu dava dosyasının kendileri açısından delil niteliğinde bulunduğunu bildirdi. Ayşe Lütfiye Komili'nin avukatı Mehmet Özşahin de, davanın Beyoğlu 5. Noterliğinde yapılan bir mukavelenin sahteciliğine ilişkin olduğunu belirterek, soruşturmanın daha fazla genişletilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Soruşturmanın genişletilmesi yönündeki talebi değerlendiren mahkeme heyeti, bu yöndeki talebi reddetti.

Bunun üzerine söz alan avukat Ali Yağız Dağlı, bu zamana kadar soruşturmanın genişletilmesi yönündeki tüm taleplerinin reddedildiğini savunarak, bu durumun mahkemeye olan güvenini sarstığını ifade etti. Bu nedenle mahkeme heyetini reddedeceğini belirten avukat Dağlı, talebiyle ilgili olarak dilekçe hazırlamak üzere kendisine süre verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, avukat Dağlı'nın heyeti ret konusundaki dilekçesini hazırlaması için duruşmayı erteledi.

İSTENEN CEZALAR

Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Halis Komili'nin, 18 Mayıs 1998'de Ayvalık'taki bir arsanın kız kardeşi Ayşe Lütfiye Komili üzerine olan payını, Komili şirketlerinin borçlarını ödemek için sahte vekalet düzenleyerek teminat gösterdiği belirtiliyor. İddianamede, Halis Komili ile şirketin Yönetim Kurulu'nda görev yapan eşi Ayşe Alev Komili, Fatma Aylin Mc Carthy, Gül Eroğlu, Firuze Boyner ve Mehmet Gündüz'ün “evrakta sahtecilik yapmak” suçundan 2 ile 8'er yıl arasında ağır, noter Ahmet Filiz'in de “görevi kötüye kullanmak” suçundan 1 ile 3 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

16 yıl önce