|

Komutanın en zor anı

GATA’da şehit düşen Piyade Yüzbaşı Özgür Özekin, memleketi Muğla Fethiye’de toprağa verildi. Şehidin 1 yaşındaki oğlu Yağız Pars Özekin’i, Korgeneral İsmail Metin Temel kucağında taşıdı.

Yeni Şafak
04:00 - 1/10/2016 samedi
Güncelleme: 08:23 - 1/10/2016 samedi
Yeni Şafak

Şehit Yüzbaşı Özekin için memleketi Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde tören düzenlendi. Ankara'dan dün sabah uçakla Dalaman Havalimanı'na getirilen şehidin Türk Bayrağına sarılı tabutu, cenaze aracına alındı. Şehit Özekin'in cenazesi, helallik için Tuzla Mahallesi'ndeki evine getirildi. Şehidin yaşadığı apartman ile yakınındaki bir diğer apartmanın arasına dev Türk Bayrağı asıldı. Şehidi burada 2'inci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, Ege Ordu Kurmay Başkanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Al Çekiç ve Fethiye protokolü karşıladı.





ŞEHİDİN OĞLU KOMUTANIN KUCAĞINDA


Cenazeyle birlikte eve gelen şehidin annesi Aliye Özekin, eşi Müge Özekin ve ağabeyi Murat Özekin, Piyade Yüzbaşı Özgür Özekin'in tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin 1 yaşındaki oğlu Yağız Pars Özekin'i, Fırat Kalkanı Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel kucağına aldı. Korgenaral Temel, cenaze evin önünden ayırılıncaya kadar şehidin oğlunu kucağında tuttu. Burada okunan duaların ardından cenaze Üzümlü Mahallesi İncirköy Mezarlığı'na götürüldü.



BİNLER OMUZ VERDİ


Cenazeye şehidin ailesi ve evin önüne de gelen komutanların yanı sıra CHP milletvekilleri Akın Üstündağ, Nurettin Demir ve Ömer Suha Aldan, AK Partili Muğla milletvekilleri Hazan Özyer ve Nihat Öztürk, MHP Milletvekili Mehmet Korkmaz, Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, kent protokolü ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Kılınan namazın ardından şehit Yüzbaşı Özekin, gözyaşları içinde toprağa verildi.


#Özgür Özekin
#Fethiye
#Yağız Pars Özekin
il y a 8 ans