|

Körfez’de viyadükler tamam

Viyadükler arasındaki uzunluğun 2 bin 907 metre olduğu bilgisini veren Nurullah Kaya, şunları kaydetti: “Karşıda inşaatı tamamlanmış olan kuzey yaklaşım viyadüğü var ve o da 253 metre mesafeyle tamamlanmıştır. Beklentimiz, köprümüzün hizmete en kısa sürede girmesidir. Köprünün yapımında Türk mühendisleri ve çalışanlarının ciddi katkısı var.”

Yeni Şafak
04:00 - 2/08/2015 Pazar
Güncelleme: 22:22 - 1/08/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yapımı devam eden İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nde incelemelerde bulundu. Işık, köprü ayağının bulunduğu Dilovası ilçesinde, Otoyol A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Nebil Öztürk'ten çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Köprünün kuleleri arasındaki kopan 'kedi yolu' halatlarının yenilenmesi çalışmalarının sürdüğünü belirten Işık, çalışmaların 15 Ağustos'ta tamamlanmasının planlandığını bildirdi. Işık, köprünün ana kablolarını bağlayan tramvay bendin yapımının da 1 Eylül'de bitirilmesinin hedeflendiğini dile getirdi.





Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün güney ve kuzey yaklaşım viyadükleri tamamlandı. Yalova'nın Altınova ilçesi Kaymakamı Nurullah Kaya, yaptığı açıklamada, güney yaklaşım viyadüğünün bin 400 metre uzunlukta olduğunu söyledi. Önceki haftalarda 2 bin 600 ton ağırlık, 124 metre boy ve 36 metre genişliğe sahip olan, yaklaşık bir stadyum büyüklüğündeki en ağır tablanın köprüye özel bir operasyonla yerleştirildiğini anlatan Kaya, “Köprümüzün güney ve kuzey yaklaşım viyadükleri tamamlandı. Köprümüzün 74 metre yükseklikten 56 metreye ve daha sonra da 8 metre koduna indirmek üzere bir vazifesi var. Şu anda o amaca da ulaşıldı. İki kule açıklığı ile dünyanın en büyük dördüncü köprüsü olan kulelerimiz de tamamlandı” diye konuştu.

#Fikri Işık
#İzmit Körfez Geçişi
#Nebil Öztürk
9 yıl önce