|

Korkunç paylaşım

Rize’de bir lisede ders sırasında arkadaşı tarafından bıçaklanarak öldürülen 16 yaşındaki Emir Taş toprağa verildi. Olayın ardından tuvalette kendini bıçaklayan ve halen yoğun bakımda olan zanlı B.K.’nın sosyal medya hesaplarındaki ürkütücü paylaşımları ise dikkat çekti.

Yeni Şafak
04:00 - 22/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 19:42 - 24/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Korkunç paylaşım
Korkunç paylaşım

Rize'nin Pazar İlçesi'nde, lisede ders sırasında arkadaşı tarafından boynundan bıçaklanarak ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 16 yaşındaki Emir Taş gözyaşları arasında toprağa verildi. Olayın faili ve halen yoğun bakımda tedavisi süren B.K.'nın olaydan bir kaç saat önce yaptığı paylaşımlar ise korkunç olayın adım adım yaklaştığını ortaya koydu.





BEN GELECEKTEN GELİYORUM


Kan donduran olayla ilgili ilginç ayrıntılar da ortaya çıktı. B.K.'nın, okul arkadaşları arasında oluşturulan sohbet grubuna olaydan bir gün önce, 'Boşa ümitlenmeyin sınav olmayacak, ertelenecek' yazdığı görüldü. Arkadaşlarının ısrarlı sorularını yanıtsız bırakan B.K.'nın sohbet sırasında, 'Ben gelecekten geliyorum' cevabı vermesi dikkati çekti. Olay günü sabah saat 05.35'de, 'Kandan etkilenen korkan var mı?' paylaşımı yapan B.K.'nın 07.16'da geldiği okulun fotoğrafını çekerek grupta paylaştığı belirlendi.





TESTERE FİLMİNE GÖNDERME


B.K.'nın, korku filmi serisi 'Testere' tema alınarak hazırlanan 'Testere' oyununun bağımlısı olduğu da ortaya çıktı. Bölümleri geçmek için karşısına çıkan her şeyi ve insanı testere ile kesmeye odaklı oyunun karakterine ait maskeleri takan B.K.'nın çektiği fotoğrafları,sosyal medya hesabından paylaştığı görüldü.



Bu arada Rize Emniyet Müdürlüğü Cinayet Masası ekipleri ile Milli Eğitim ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı psikologlar yaşanan olayın nedenini çözmeye çalışıyor. Psikologlar, sosyal medya paylaşımlarını değerlendirdikleri B.K.'nın oyundan etkilendiği ve kendini testere karakteri yerine koyduğu tespitinde bulundu. Bilinci kapalı olan B.K.'nın tedavisi sürüyor.





Ailesinin tek çocuğuydu


Emir Taş için dün Sahil Camii'nde cenaze namazı kılındı. Oğulları için gözyaşı döken Selma ve Cihan Taş çifti, hayatını kaybeden tek çocukları için taziyeleri kabul etti.





#Rize
#Pazar
#Emniyet Müdürlüğü
7 yıl önce