|

Korucuların bayramı

OHAL kapsamında yayımlanan son KHK ile 55 bin köy korucusunun 4/a’lı olarak emeklilik sistemine alınması korucu camiasında büyük sevinç uyandırdı. Yeni düzenlemeyle, korucuların sigorta primlerini devlet ödeyecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/05/2017 lundi
Güncelleme: 21:54 - 30/04/2017 dimanche
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Hükümetin OHAL kapsamında yayımladığı son KHK ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği 55 bin kadar köy korucusunun 4/a’lı olarak emeklilik sistemine alınması korucu camiasında büyük sevinç uyandırdı. Yeni düzenlemeyi Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, Yeni Şafak’a değerlendirdi. Sözen, "Bu korucu camiası için hem korucuların kurumsallaşması hem de devlet korucuları sigortasız çalışıyor algısını yaratmaya çalışanlara bir cevap oldu. Bu müjde bizim camiamızda büyük sevinçle karşılandı" dedi.


TARİHİ BİR ADIM

Kararın açıklandığı gün kendileri için bir bayram olduğunu söyleyen Sözen, "Şuan görevi başında olan 55 bin güvenlik korucu arkadaşımızın sosyal güvenlik güvencesine kavuşması bizim için tarihi bir adım niteliğinde" dedi. Sözen AK Parti dönemlerinde korucuların sorunlarında kademe kademe iyileşmelerin yaşandığını vurgulayarak, "Atılan bu son adımla beraber korucular da diğer güvenlik güçleri gibi haklarını alacak" dedi.

#Korucu
#OHAL
#KHK
il y a 7 ans