|

Köse de içerideydi

Genelkurmay'da Personel Plan Yönetim Başkanı olarak görev yapan darbeci Tuğgeneral Mehmet Partigöç'ün, ellerini bağlanan er-erbaşın serbest bırakılması konusunda kendisinden yardım istediğini belirten Üsteğmen Fahri K, özel kuvvet personelinin ortasında tutulan askerleri serbest bıraktırıp onları Hizmet Taburuna götürdüğünü belirtti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/07/2016 Saturday
Güncelleme: 23:42 - 22/07/2016 Friday
Yeni Şafak

Sabah olana kadar taburda beklediğini belirten Üsteğmen K, sonrasını şöyle anlattı: “Gün ağardıktan hasar tespiti yapmak üzere Tabur Komutanım Yücel ile birlikte komuta katına gittik. Bu sırada Genelkurmay Başkanı'nın emir subayının odasında daha


önce paralel yapılanmadan hakkında işlem yapılan Albay Muharrem Köse'yi gördük ancak yanına gitmeden dışarı çıktık. Yücel ile birlikte Genelkurmay Başkanının tahliye edilmediğini, kandırıldığımızı, darbe girişimi olduğu sonucuna vardık. Hizmet Taburuna giderek burada bir istişare yaptık, tüm er ve erbaşları tahliye etmemiz gerektiğini düşündük. Grup Komutanımız Cengiz Aydın'a durumu bildirdik. Bunun üzerine Genelkurmay'ın 5 nolu kapısına yaklaşık bin askeri yönlendirdik ve polisle koordine halde tahliye ettik. Rütbeli personel olarak biz içeride kaldık. Grup Komutanımız emniyet güçleri ve özel kuvvetler tarafından içeride bulunan darbeci gruba operasyon yapılacağını, herhangi bir darbecinin kaçması durumunda ve operasyon birliklerinin ihtiyaç duyması durumunda bizim bölgeden müdahale edeceğimizi söyledi. Ben ve rütbeli personel darbeci ekibin kaçma ihtimaline karşı hedef küçülterek siper aldık ve operasyonun sonlanmasını bekledik.”


#Genelkurmay
#Mehmet Partigöç
#Darbe girişimi
8 years ago