|

Kosova heyeti, Salihli'de

Balkan Türkleri Termal Turizm ve Ticaret İşbirliği Sempozyumu için İzmir'e gelen Kosova Çevre Bakanı Mahir Yağcılar, milletvekilleri, delegasyon üyeleri Salihli'de Kosovalılar Derneği'nin konuğu oldular.

Cihan
00:00 - 18/06/2008 Çarşamba
Güncelleme: 20:43 - 18/06/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Kosova heyeti, Salihli'de
Kosova heyeti, Salihli'de

Manisa'nın Salihli ilçesine gelen Kosovalı heyet, Sart Harabeleri'ni, Kurşunlu Kaplıcaları'nı ve Attolos At Çiftliği'ni gezdi. Heyet, Lidya Sardes Hotel'de de Salihli'nin tanıtım filmini büyük bir hayranlıkla izledi.

Buca Belediye Başkanı ve İzmir Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Cemil Şeboy ile birlikte Salihli'ye gelen Kosova Çevre Bakanı Mahir Yağcılar, Kosova Milletvekilleri Enis Kersan, Müferrah Şinik, Bosna Hersek Milletvekili Sadık İdrizi, Sancak Bölgesi Diyanet İşleri Başkanı Yakup Lekoviç, Kosova Merkez Bankası Başkanı Argon Dida, Prizen Belediye Meclis Üyesi Adnan Yağcılar, Prizen Esnaf Odaları Başkanı Şark Cibo ile işadamları Daver Kazaz, Fikret Niksiç, Salihli Belediyesi Bizim Ev Tesisleri'nde Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay'ın da konuğu oldular. Konukları folklor gösteriyle karşılayan Mustafa Uğur Okay, konuklara öğle yemeği ikram etti.

Lidya Sardes Hotel'de konuşma yapan Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Talat Zurnacı, Salihli'yi tanıtarak Salihli'nin ilk belediye başkanı ve Salihli'nin yarıya yakınının Kosovalı göçmenlerin oluşturduğunu söyledi. Buca Belediye Başkanı Şeboy da, "Bizler yıllar önce Balkanlar'dan göç eden insanlarız. Bize düşen görev Balkanlar'dan gelenlerle orada yaşayanları birleştirebilmektir" dedi.

Kosova Çevre Bakanı Mahir Yağcılar ise, "Bizler Balkanlar'dan gelen ama sizlerden hiçbir zaman bağlarını koparmayan insanlarız. Gerek Boşnaklar gerekse Arnavutlar Türklüğün tanıtımını en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. Sizler gibi biz birçok başarıya imza atamadık. Ancak burada gerek iş alanlarında gerekse kültürel alanlarda tecrübe kazandık. Burada yaptığımız tecrübeyi Balkanlar'da değerlendirmek istiyoruz. İzmir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve üyeleri ve İzmir Valisi ile de görüşme fırsatı bulduk" şeklinde konuştu.

16 yıl önce