|

‘Köstebek’ şüphesi

Kayseri’deki hain terör saldırısıyla ilgili gözaltına alınan 23 kişiden 5'inin asker olduğu ortaya çıktı. Tutuklanan askerlerin PKK propagandası yaptığı ve teröristlere bilgi sızdırdıkları değerlendiriliyor.

Yeni Şafak
04:00 - 13/01/2017 Cuma
Güncelleme: 03:31 - 13/01/2017 Cuma
Yeni Şafak

Kayseri'de 14 Mehmetçiğin şehit olması ile sonuçlanan bombalı saldırıyla bağlantılı olduğu iddia edilen 23 şüpheli adliyeye sevk edildi. 23 kişiden 5'inin saldırıya uğrayan komando tugayında asker olduğu ve teröristlere bilgi sızdırmış olabileceği bildiriliyor. Şüpheli askerler Abdurrahman Çoban, Semih Aşkan, Bilal Uluçay, Bedri Öner ve Ahmet Akyüz çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Şüphelilerle beraber terör saldırısıyla ilgili sosyal medyada yaptıkları paylaşımlar nedeniyle gözaltına alınan 3 kişi de savcılığa getirildi. Adliyeye sevk edilen 26 kişiden, 4'ü savcılık tarafından serbest bırakıldı.



3 BİN ASKER ARAŞTIRILDI


Daha önceki dönemlerde terhis olanların da aralarında bulunduğu 3 bine yakın askerle ilgili inceleme yapan terörle mücadele ekiplerinin gözaltına aldığı 5 askerin, PKK propagandası yaptıkları ve çarşı iznine çıkan askerlerin tugay içerisine giren halk otobüsleriyle kent merkezine taşınması uygulamasıyla ilgili bilgi sızdırmış olabileceklerinin değerlendirildiği belirtildi. Olayla ilgili soruşturmada halk otobüsü şoförü H.E, Şanlıurfa'da yakalanan araç sahibi M.Y, teröristin taşıdığı kimliğin gerçek sahibi Mehmet O, saldırgana hazırladığı krokiler ve patlayıcı yerleştirilen aracı teslim ettiği gerekçesiyle Diyarbakır'da yakalanan K.Ç, bu kişiyle irtibatlı olduğu belirlenerek Adana'da yakalanan E.Ş, Ü.K. ve E.U gözaltına alınmıştı.







KIŞLADA PKK PROPAGANDASI


Soruşturmada ayrıca saldırının hedefi 1. Komando Tugay Komutanlığında PKK propagandası yaptıkları ve çarşı iznine çıkan askerlerin tugay içerisine giren halk otobüsleriyle kent merkezine taşınması uygulamasıyla ilgili bilgi sızdırmış olabilecekleri değerlendirilen 5 asker de gözaltındaydı. Kayseri'de, 17 Aralık 2016'da bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında 14 asker şehit olmuş, 55 kişi yaralanmıştı.



Ayakkabı bağları alındı


Geniş güvenlik önlemleri altında 2 otobüsle Emniyet Müdürlüğü'nden Adalet Sarayı'na getirilen şüphelilere, adliyede bulunan vatandaşlar tepki gösterdi. Otobüsten indirilen şüpheliler, hakim ve savcıların giriş yaptığı kapıdan alındı. Arkadan elleri kelepçeli olan şüpheliler, nezarethane bölümüne alındı. İntihar ihtimaline karşı bütün zanlıların ayakkabı bağlarının alınması dikkat çekti.


#Kayseri
#Köstebek
#PKK propagandası
#Semih Aşkan
#Bilal Uluçay
7 yıl önce