|

Koşulları açıklanan Jandarma uzman erbaş personel alımı başladı

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sayfası üzerinden yayımlanan ilanda en az lise mezunu uzman erbaş alımı yapılacağı belirtildi. İlan duyurusunun yayımlanması ile birlikte başvuru yapmak isteyen adaylar başvuru tarihleri, şartları ve şeklini araştırmaya başladı. Uzman erbaş alımı ile ilgili tüm detaylar haberimizde...

Yeni Şafak
13:03 - 30/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 13:26 - 30/10/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Jandarma Uzman Erbaş alımı için ilam yayımlandı.
Jandarma Uzman Erbaş alımı için ilam yayımlandı.

Jandarma Uzman Erbaş alımı için uzun süredir devam eden geri sayım sona eriyor. Jandarma Genel Komutanlığı tarafından Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sayfası üzerinden uzman erbaş alımı yapılacağı ile ilgili ilan yayımlandı. Başvurular 30 Ekim günü başlayacak. Peki jandarma uzman erbaş alımına başvurular nasıl yapılacak? Başvuru ekranı ne zaman açılacak? Kimler başvurabilir? İşte detaylar:

On binlerce adayın büyük bir heyecan ve merakla beklediği duyuru yayımlandı. 25 Ağustos'ta yayımlanan KHK ile yaş haddi ve askerlik şartında değişiklikler yapılan uzman erbaş alımı duyurusu DPB aracılığıyla yayımlandı. Buna göre Jandarma Genel Komutanlığı kendi bünyesinde istihdam etmek üzere en az lise mezunu çok sayıda uzman erbaş alacak. Jandarma Genel Komutanlığı
personel temini bölümünden alınacak başvurular için kayıt ekranı, 30 Ekim 2017 Pazartesi günü açılacak. Adaylar bu ekran üzerinden başvurularını 30 Ekim ile 13 Kasım (Saat 17.00) tarihleri arasında yapacak.

Başvurular ne zaman başlayacak?

Jandarma Genel Komutanlığı resmi internet sayfası personel temini bölümünden alınacak başvurular için kayıt ekranı, 30 Ekim 2017 Pazartesi günü açılacak. Adaylar bu ekran üzerinden başvurularını 30 Ekim ile 13 Kasım (Saat 17.00) tarihleri arasında yapacak.

Uzman erbaş alımı ile ilgili, b
aşvuru kılavuzu, t
aahhüt senedi, vücut kütle indeksi(VKİ) Ölçüm ve Notlandırma Esaslarına
ulaşabilirsiniz.

Vücut Kütle İndeksi (VKİ)nedir? Uzman erbaş puanlama tablosu

Personelin kilolu veya zayıf olup olmadığını ortaya koyan bir formüldür. VKİ formülü, vücut ağırlığının (kilogram olarak) boyun karesine (metre olarak) bölünmesi ile elde edilen bir değerdir.


Kimler başvurabilir?

  1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,
  2. En az lise ve dengi okul mezunu olmak veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak,
  3. Nüfus kaydına göre 01 Ocak 2017 tarihi itibarıyla 20 yaşından gün almış olmak ve 27 yaşını bitirmemiş olmak
  4. Sözleşmeli erbaş ve erlerden en az üç yıl görev yapmış, müteakip sözleşme süreleri içerisinde ve 01 Ocak 2017 tarihi itibariyla yirmi dokuz (29) yaşını bitirmemiş olmak.
  5. Askeri öğrencilikle ilişiği kesilmemiş olmak, Türk Silahlı Kuvvetlerinde, Jandarma Genel Komutanlığında ve Sahil Güvenlik K.lığında daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak,
  6. Güvenlik soruşturması olumlu olmak.
  7. Adli Sicil Kaydı Şartı
  8. Verilen ceza, ertelense, seçenek yaptırımlara çevrilse, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilse veya affa uğrasa dahi; Devletin şahsiyetine karGı işlenen suçlar ile basit ve nitelikli zimmet, irtikâp, iftira, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, yalan yere tanıklık, yalan yere yemin, cürüm tasniî, ırza geçmek, sarkıntılık, kız, kadın veya erkek kaçırmak, fuhşiyata tahrik, gayri tabiî mukarenet, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçlar ile istimal ve istihlâk kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmî ihale ve alım ve satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçları ile askerlik hizmeti sırasında firar, amir veya üste fiilen taarruz, emre itaatsizlikte ısrar, üste hakaret, mukavemet, fesat, isyan suçlarından dolayı yahut 22/5/1930 tarihli ve 1632 sayılı Askerî Ceza Kanununun 148 inci maddesinde yazılı suçlardan mahkûm olmamak.
  9. Taksirli suçlar hariç olmak üzere diğer suçlardan adlî veya askerî mahkemeler tarafından otuz günden daha fazla süreli hürriyeti bağlayıcı bir ceza ile mahkûm olmamak,
  10. Taksirli suçlar nedeniyle altı ay veya daha fazla süre ile hürriyeti bağlayıcı bir cezaya mahkûm olmamak.
  11. Türk Silahlı Kuvvetlerinin manevi şahsiyetine gölge düşürmemiş, askerliğin şeref ve haysiyeti ile bağdaşmayacak eylemlerde bulunmamış, tutum ve davranışları ile yasadışı siyasi, yıkıcı ve bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş olmak.
  12. Askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için Birlik Komutanlıklarınca düzenlenen Nitelik Belgesi almış olmak.
  13. Vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziki görünüşü kusursuz olmak (göğüs kafesi ve omurgasında şekil bozukluğu bulunmamak, düz taban olmamak, vücudunun daimi açık yerlerinde, kol, ön kol ve el bölgesinde, baş-boyun bölgesinde, diz altında dövme bulunmamak, vücudunun herhangi bir yerinde kendine zarar verme işareti olan jilet, sigara yanığı izleri bulunmamak, diğer bulgular için ise TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine göre uygun bulunmak).
#Jandarma Genel Komutanlığı
#Uzman Erbaş
7 yıl önce