|

Kripto avukatlara gözaltı

İstanbul Başsavcılığı, FETÖ’nün avukat yapılanmasında yer alan 80 kişi için gözaltı kararı verdi. FETÖ elebaşı Gülen’in İzmir’deki avukatı F.Ü., Akın İpek’in avukatı B.U.B, İstanbul avukatlar imamı olan Alaaddin Yüksel Bulut da listede yer aldı. Dink suikastının azmettiricisi Erhan Tuncel’in avukatı Erdoğan Soruklu’nun aralarında olduğu 35 şüpheli yakalandı. Şüpheliler arasında yer alan 53 avukatın, örgütün kripto haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu tespit edildi.

Yeni Şafak
04:00 - 24/03/2017 Cuma
Güncelleme: 19:15 - 24/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Kripto avukatlara gözaltı
Kripto avukatlara gözaltı

İstanbul Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturmalarda itirafçı olan yargı mensuplarının ifadeleri ve örgütün kripto haberleşme programı ByLock'la ilgili tespitler doğrultusunda düğmeye bastı. Savcılık, FETÖ'nün avukat yapılanmasına ve hukukçuların sivil imamlarına yönelik 80 kişiye yönelik operasyon talimatı verdi. Harekete geçen İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'nün avukat yapılanmasına yönelik İstanbul merkezli Antalya, Ankara, Çanakkale ve Edirne'de eş zamanlı operasyon düzenledi. 80 şüphelinin 77'sinin ev ve iş yerlerinde arama yapılırken, 35'i yakalandı.



ELEBAŞININ AVUKATI DA VAR


Yakalama kararı çıkartılan isimler arasında FETÖ'de kritik görevlerde yer almış avukatlar da bulunuyor. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in İzmir'deki avukat F.Ü., İngiltere'de firari durumda olan FETÖ'nün üst düzey yöneticilerinden Akın İpek'in avukatı B.U.B., 17-25 Aralık operasyonlarının mimarları FETÖ'cü eski müdürler Nazmi Ardıç ile Yakup Saygılı'nın avukatı K.B. ile Bank Asya'nın avukatları da gözaltı listesinde yer alıyor.





İSTANBUL İMAMI İNGİLTERE'YE KAÇMIŞ


Avukat yapılanmasında Türkiye sorumluları arasında olan İstanbul imamı Alaaddin Yüksel Bulut hakkında da gözaltı kararı verdildi. Avukatlık ofisinde sigortalı çalışan olarak gösterilen Bulut'un İngiltere'ye kaçtığı belirlendi. Bulut'un, FETÖ'nün yayın organı kapatılan Samanyolu Yayın Grubu'nun tutuklu müdürü Hidayet Karaca'ya Tahşiye davasında 'ifade verme' diyen kişi olduğu tespit edildi.



ERHAN TUNCEL'İN VEKİLİ YAKALANDI


Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesinde “azmettirici" olduğu iddi edilen ve “Büyük abi" olarak bilinen Erhan Tuncel'in avukatı Erdoğan Soruklu da, operasyonda yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan avukatlardan Ş.P.'nin, Tahşiye soruşturması kapsamında tutuklu olarak yargılanan Hidayet Karaca'nın kullandığı ByLock yüklenen telefon hattının sahibi olduğu anlaşıldı. Can Dündar'ın villasının fahiş fiyatla satılmasında rol oynayan avukat Faruk Öksüz, TMSF eski yöneticisi Sait Süzek, örgütte kuryelik yapan Abdullah Şen, Marmara bölge sorumlusu Faik Toplucu ve FETÖ'cü polislerin avukatı Zülküf Cansever için de gözaltı kararı verildi.





53'Ü BYLOCK KULLANIYOR


Bu arada örgütün avukat yapılanmasının 2008'de kurulduğu ve “ilk imam" A.G, “Suriçi imamı" E.M, kapatılan Zaman gazetesinin avukatı N.A, Akın İpek'in avukatı B.U.B, Gülen'in İzmir'deki avukatı F.Ü, 7 Haziran seçimlerinde Cihan Haber Ajansına bilgi aktardığı iddia edilen Erhan Tuncel'in avukatı Erdoğan Soruklu, E.S'nin yanında çalışan O.Ç, Bank Asya ve eski emniyet müdürlerinin avukatlarının da aralarında bulunduğu 53 şüphelinin “ByLock" kullanıcısı olduğu belirtildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca bu doğrultuda daha önce yürütülen soruşturma kapsamında 25 şüpheli tutuklanmıştı.







#İstanbul Başsavcılığı
#FETÖ
#Bylock
7 yıl önce