|

Kudüs zirvesinde bu ayetler okundu

ABD’nin Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanıma kararına tepki gösteren İslam ülkelerinin liderleri bugün İstanbul’da bir araya geldi. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan zirvede Validei Cedid İmam Hatibi Hafız Kerim Öztürk, İsra ve Tevbe Sürelerinden 7 ayet okudu.

Yeni Şafak ve
12:25 - 13/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 12:59 - 13/12/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Validei Cedid İmam Hatibi Hafız Kerim Öztürk
Validei Cedid İmam Hatibi Hafız Kerim Öztürk

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla Kudüs için toplandı. Sabah saatlerinde Dışişleri Bakanları toplantısıyla başlayan zirvede sonrasında aile fotoğrafı çekimine geçildi. Çekime Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve 48 ülkeden temsilciler katıldı.Fotoğraf çekiminin ardından liderler zirve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Kuran-ı Kerim tilaveti

Validei Cedid İmam Hatibi Hafız Kerim Öztürk, İsra Süresinden ilk 5 ayeti ve Tevbe Süresi 71-72 ayetlerini okundu. İsra Süresi ve Tövbe Süresi ayetlerinin meali şöyle:

Âyetlerimizi göstermek için, kulunu geceleyin Mescid-i Haram’dan, etrafını mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa’ya yürüten Allah, Sübhan’dır (bütün noksanlıklardan münezzehtir). Muhakkak ki O, en iyi işiten, en iyi görendir.

Ve âteynâ mûsâl kitâbe ve cealnâhu huden li benî isrâîle ellâ tettehızû min dûnî vekîlâ(vekîlen).Ve Musa (A.S)’a kitap verdik. Ve O’nu, “Benden (Allah’tan) başkasını vekil edinmeyin (tevekkül etmeyin).” diye İsrailoğullarına hidayetçi kıldık.

Zurriyyete men hamelnâ mea nûh(nûhin), innehu kâne abden şekûrâ(şekûran).(Ey) Nuh (A.S) ile beraber taşıdıklarımızın zürriyyeti (onların soyundan olanlar)! Muhakkak ki O (Nuh A.S), çok şükreden bir kul idi.

Ve kadaynâ ilâ benî isrâîle fîl kitâbi le tufsidunne fîl ardı merrateyni ve le ta’lunne uluvven kebîrâ(kebîren).İsrailoğullarına kitapta (Tevrat’ta), “Yeryüzünde iki kere fesat çıkaracaksınız.” diye bildirdik. Ve gerçekten, büyük bir üstünlükle gâlip geleceksiniz.

Fe izâ câe va’du ûlâhumâ beasnâ aleykum ibâden lenâ ulî be’sin şedîdin fe câsû hılâled diyâr(diyâri), ve kâne va’den mef’ûlâ(mef’ûlen).Artık ikisinden birincisinin vadesi (zamanı) geldiği zaman, (çok çetin) kuvvet sahibi kullarımızı sizin üzerinize gönderdik. Böylece evlerin aralarına girip (sizi) aradılar ve vaadedilen, yapılmış oldu.

Tevbe Süre 71-72 ayetlerinin mealleri:

Mümin erkeklerle mümin kadınlar da birbirlerinin velileridir. Onlar iyiliği emreder, kötülükten alıkorlar, namazı dosdoğru kılarlar, zekâtı verirler, Allah ve Resûlüne itaat ederler. İşte onlara Allah rahmet edecektir. Şüphesiz Allah azizdir, hikmet sahibidir.

Allah, mümin erkeklere ve mümin kadınlara, içinde ebedî kalmak üzere altından ırmaklar akan cennetler ve Adn cennetlerinde güzel meskenler vaat etti. Allah’ın rızası ise hepsinden büyüktür. İşte büyük kurtuluş da budur.



#Kudüs
#İslam İşbirliği Teşkilatı
6 yıl önce