|

Kumpasçı savcılar kıskıvrak

FETÖ’nün kumpas davalarına bakan ünlü hakim ve savcıları, polisin ısrarlı takibiyle dün gece İstanbul’da yakalandı. Polis, Sadrettin Sarıkaya, Adnan Çimen ve Dursun Ali Gündoğdu’yu Başakşehir’de saklandıkları evde kıskıvrak ele geçirdi.

Yeni Şafak
04:00 - 18/02/2017 Cumartesi
Güncelleme: 14:11 - 18/02/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Kumpasçı savcılar kıskıvrak
Kumpasçı savcılar kıskıvrak

Meslekten ihraç eden ünlü FETÖ'cü savcılar Sadrettin Sarıkaya, Adnan Çimen ve Dursun Ali Gündoğdu dün gece İstanbul'da yakalandı. FETÖ'nün kumpas davalarına bakan savcıların izini uzun süredir takip eden İstanbul Emniyet Müdürlüğü, dün gece düğmeye baştı.



GECE BASKINI


Organize Şube ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri dün akşam saat 23 civarında Başakşehir İlçesi'ne bağlı Kayabaşı Mahallesi'nde FETÖ'nün bir hücre evine baskın yaptı. Evde bulanan 7 Şubat 2012'de MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı ifadeye çağıran eski savcı Sadrettin Sarıkaya, Ergenekon soruşturmalarının eski hakimi Dursun Ali Gündoğdu, Selam-Tevhid kumpasını başlatan eski savcı Adnan Çimen gözaltına alındı.



KAÇIŞ HAZIRLIĞI


FETÖ'den aranan 3 isimle birlikte evde bulunan bir insan kaçakçısı da gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nü götürüldü. Kaçak FETÖ'cülerin yanlarında boş pasaportlar olduğu ve yurt dışına kaçmak için hazırlık yaptıkları belirlendi.



Ek gözaltı süresi verildi


Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner, şüpheliler için 2 gün ek gözaltı süresi verdi.


#FETÖ
#Sadrettin Sarıkaya
#Adnan Çimen
#Dursun Ali Gündoğdu
7 yıl önce