|

Kumpasçı yarbay sınırda yakalanmış

FETÖ’nün İzmir Askeri Casusluk kumpasına, hazırladığı raporlarla hizmet eden Yarbay Hüseyin Polatçı’nın, darbe girişimi sonrası kaçmaya çalışırken sınır kapısında yakalandığı ortaya çıktı

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 00:39 - 1/10/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Ankara Bölge Jandarma Komutanlığı'nda 'MEBS İşletme Destek Birlik Komutanı' olarak görev yapan ve 15 Temmuz darbe girişimin ardından tutuklanan Jandarma Yarbay Hüseyin Polatçı'nın hakimlik sorgusuna ulaşıldı. Çok sayıda askerin hapis yattığı İzmir Askeri Casusluk Davası'nın bilirkişileri arasında yeraldığı tespit edilen Polatçı'nın, kaçmak üzereyken sınır kapısında yakalandığı öğrenildi. Polatçı, 2012'de FETÖ'nün Askeri Casusluk kumpasını hazırlarken elde ettiği belgeler hakkında 'bilirkişi' olarak görevlendirilmiş ve sözkonusu 'deliller' hakkında 'devlet sırrı' raporu vererek yüzlerce ismin mağdur olmasına yol açmıştı. 2014 yılından beri Muharebe Elektronik Bilgi Sistemleri'nde çalıştığını anlatan Polatçı, mahkemede hakimin, “Sen kimden kaçtın, darbecilerden mi, polisten mi, komutandan mı, yasadan mı?” şeklindeki sorusu üzerine şunları söyledi:



'KAÇABİLİRSEM KAÇAYIM'


“Açık söyleyeyim efendim, İzmir Casusluk davasında biz bilirkişi olarak görevlendirilmiştik. 2012 yılıydı, orada bazı evrakları inceledik. 'Evraklar hizmete özel midir, gizli midir değil midir' onları inceledik. Bununla ilgili görevlendirdiler, biz de onlara rapor verdik. Fakat olay bizim bilmediğimiz şekildeymiş. Biz binbaşıydık. O zaman mağdur olanlar bize, 'göstereceğiz size' diyerek korkuttular. Olayın sonucunda da bunun bu örgütle alakalı olduğunu görünce, 'hayatta kurtulamam, kaçabilirsem kaçayım' dedim.”



FETÖ'YLE İRTİBATI YOKMUŞ


Hakimin “FETÖ'yle irtibatın yok mu?” sorusuna da Polatçı, “Yok efendim, kesinlikle. Bir sivile silah çekmedim. Komutanlarımızın emri hilafında bir şey yaptım” yanıtını verdi. “Askeri Casusluk davasında sizi nereden bilirkişi olarak buldular?” sorusu üzerine ise Polatçı, “Ben o zaman Jandarma Genel Komutanlığı'nda Plan Şube'de çalışıyordum. Başkanımızın yazılı emriyle geldi bunların hepsi. Gönüllü olmadım, yazılı emirle görevlendirildim” iddiasında bulundu. 15 Temmuz gecesi Güvercinlik'teki MEBS birliğinin 'darbe karşıtı karargah'a dönüştürüldüğünü ve burada çatışmaların yaşandığını söyleyen Polatçı, “Kobra helikopterle geldiler. Darbe karşıtı bir karargah olduğumuz için saldırdılar. Komutanlarımın hiçbirine silah çekmedim, hiçkimseye ateş etmedim. Mesele bitene kadar dışarı da çıkmadım” diye konuştu.



#FETÖ
#Askeri Casusluk
#Hüseyin Polatçı
8 yıl önce