|

Kurbanı Kızılay’a bağışladı

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, partide yaşanan istifaların değişim ve yenilenme sürecinin bir parçası olduğunu belirterek, “Bunlar bir nöbet değişikliğidir, önümüzdeki günlerde de bu süreç devam edecek” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/08/2017 Cuma
Güncelleme: 01:19 - 25/08/2017 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde yapıldı. AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, MKYK sonrası yaptığı açıklamada, toplantının halk oylamasının değerlendirmek amacıyla yapıldığını söyledi. Benzer bir sürecin 2010 halk oylamasından sonra da yaşandığını belirten Ünal, “Bildiğiniz gibi istifa eden il başkanlarımız oldu. İstişare yoluyla istifayı tercih ettiler. Bu arkadaşlarımızın hepsi onurlu bir şekilde görevlerini yapmışlardır. Bu arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz. Bu istifalar normal. 15 yıl içerisinde AK Parti’nin yenilenme ve bayrak değişimi sürecinin bir parçasıdır. Bu bir nöbet değişimi ve bayrak yarışıdır. Bundan başka anlamlar çıkarmak doğru değildir” dedi.

NÖBET DEĞİŞİMİ

Ünal, “İstifaların devamı gelecek mi?” sorusuna ise “Bu teşkilatlarda nöbet değişimi ve yenilenmenin bir parçası. Siyasi partiler kongre süreçlerinde böyle değişimler yaşar. Bundan sonraki süreçte de kendi iç disiplini olan sözünü ettiğimiz istişare yoluyla sürdüren bugün il başkanlığı görevini yapan arkadaşlarımız yarın başka bir görev alacaklardır. Bunlar bir nöbet değişikliğidir, önümüzdeki günlerde de bu süreç devam edecek” sözleriyle cevap verdi.

'ATLET KURULTAYI'NA DÖNÜŞTÜ

Mahir Ünal, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun atletli fotoğrafına ilişkin soru üzerine “Dikkat çekici bir halkla ilişkiler faaliyeti ama başarılı bir halkla ilişkiler faaliyet olarak görmüyorum. Çünkü Adalet Kurultayı’nı bundan sonraki süreçte atlet kurultayıyla özdeşleştirmek de sanırım başarılı olmayan bir halkla ilişkiler faaliyetidir. Bir siyasetçinin atletle fotoğraf çektirmesi başka bir şeydir. Bu vatandaştan birisi olmak demek değildir. ‘Haberim yokmuş gibi çek’ kıvamında bir tasarım olduğu, birileri tarafından da dile getirilmesidir bu” diye konuştu.

  • Vekaleti Kızılay’a verdi
  • Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, kurban vekaletini Türk Kızılayı’na verdi. Erdoğan, Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık ve Genel Başkan 1. Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç’u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Kınık, kabulün ardından açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kurban vekaletlerini Türk Kızılayı’na verdiğini belirtti. Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın da vekalet verdiğini aktaran Kınık, “Cumhurbaşkanımız bu sene yurt dışında, Pakistan’da kesilmek üzere 3 adet kurban hissesi vekaletini verdi. Eşi Emine Hanım da Bosna-Hersek, Somali ve Yemen’de 3 hisse kurbanının kesilmesi için bizi vekil tayin etti. Biz de vekaletlerini aldık. Cumhurbaşkanımız her sene olduğu gibi bu sene de kurban vekaleti noktasında Kızılay’ı tercih etti. Kızılay’a duyduğu güvene ve teveccühüne Kızılay olarak şükranlarımızı arz ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın bu konudaki örnekliği bu konuyla ilgili faaliyetlerimizi artırmamıza vesile oluyor” dedi.
#Recep Tayyip Erdoğan
#Kızılay
#Kurban
7 yıl önce