|

Kurşuna karşı dimdik ayakta

15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde darbecilerin sivil halka ateş açtığı görüntülerde, kurşun yağmuruna rağmen sol eli baş parmak ve işaret parmağı havada dimdik duran ve kıpırdamayan bir genç herkesin dikkatini çekti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/07/2016 Perşembe
Güncelleme: 22:21 - 27/07/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Vurulana kadar darbecilere korku salan 19 yaşındaki Muhammet Emin Tekin, cuntacı tanklardan halkın üzerine ateş açılırken, yağan kurşunlara aldırmadı. Henüz 19 yaşındaki Marmara İlahiyat Fakültesi öğrencisi Muhammed Emin Tekin, cuntacı askerlerin yoğun ateşine rağmen köprüyü terk etmediğini belirtti. Tekin, “Çamlıca'da bir yurttaydım. Çamlıca'da kalabalıkla birlikte hareket ettim. Ben en ön sıradaydım. Darbeci hain askerlerle göz göze geliyorduk. Vatanı için cuntacı askerilerin üzerine yürüyen halkın hiçbirinde en ufak bir korku ya da endişe yoktu” dedi.





SÜRÜNEREK ÇEKİLDİM


Sol kolundan hedef gözetilerek vurulduğunu belirten Tekin, “Vurulduktan sonra sürüklenerek kenara çekildim. Yanımda onlarca yaralı bulunuyordu. Hemen kolumu sardılar ve vurulduğum yerden uzaklaştırarak özel bir araca bindirerek hastaneye kaldırıldım. İstanbul'da yapılan ilk müdahalenin ardından Ankara'da tanıdıklarım olduğu için Ankara'ya gittim. Şuanda tedavim Ankara'da özel bir hastanede devam ediyor” diye konuştu.


#Şehitler Köprüsü
#Muhammet Emin Tekin
8 yıl önce