|

Kürtçe tabela tekrar asıldı

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde kayyum atandıktan sonra indirilen Kürtçe yazılı belediye tabelası, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatı üzerine tekrar asıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/09/2016 Çarşamba
Güncelleme: 23:58 - 13/09/2016 Salı
Yeni Şafak
PKK/KCK ve Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yardım ve destek gerekçesiyle, haklarında yürütülen soruşturma ve kovuş turmalar kapsamında belediye başkanlığına görevlendirme yapılan Diyadin Belediyesi’nin girişindeki Kürtçe tabela, daha önce indirilmişti.
PKK/KCK ve Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yardım ve destek gerekçesiyle, haklarında yürütülen soruşturma ve kovuş turmalar kapsamında belediye başkanlığına görevlendirme yapılan Diyadin Belediyesi’nin girişindeki Kürtçe tabela, daha önce indirilmişti.

Ağrı'nın Diyadin Belediye Başkanlığına görevlendirme yapıldıktan sonra indirilen Kürtçe tabela, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatı ile tekrar asıldı. Kanun Hükmünde Kararname ile İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum atanan 28 belediyeden biri olan Diyadin Belediyesi'nin girişindeki iki dilli tabeladan Kürtçe olan “Şaredariya Giyadine” yazısı indirilerek, Türkçe “Diyadin Belediyesi” bırakıldı.



SOYLU DEVREYE GİRDİ


Kayyum olarak atanan İlçe Kaymakamı Mekan Çeviren'in tabelayı indirmesinin basında yer alması ve gelen tepkiler üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu devreye girdi. İçişleri Bakanı Soylu'nun tabelanın yeniden asılması yönünde talimat vermesinin ardından Kürtçe tabela tekrar asıldı. Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında 28 belediye başkanının yerine yeni görevlendirmeler yapılmasının ardından Belediye Başkanlığı görevine, Diyadin Kaymakamı Mekan Çeviren getirilmişti.



KÜRTÇE DE BİZİM BİR DİLİMİZDİR


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, indirilen Kürtçe tabelasının tekrar yerine asılacağını belirtmişti. Soylu, Muş Havalimanında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Diyadin Belediyesinin tabelasının indirilmesinin işgüzarlık olduğunu söylemişti. Belediyenin indirilen Kürtçe tabelasının yeniden asılacağını aktaran Soylu, şunları söylemişti: “Kürtçe de bizim bir dilimizdir. Bizim meselemiz terörledir. Talimat verdim o tabela aynen yerine asılacaktır. Bunun doğru olmadığını düşünüyoruz. Bu konuda daha önceden arkadaşlarımıza gerekli bilgiyi aktarmıştım. Zannediyorum ki süreç yanlışlığı söz konusudur. Şimdi inşallah düzelteceğiz.”







  1. Derik'te iki dilli düzeltme
  2. Derik Belediyesi'ne Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün kayyum olarak atanmasının ardından önceki akşam sökülen Türkçe, Kürtçe ve Ermenice yazılı tabelanın yerine yenisi asıldı. Ermenice'nin çıkarıldığı Türkçe ve Kürtçe yazılı tabelanın asılması sırasında polis ekipleri belediye binası çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.


#Ağrı
#Diyadin
#Kürtçe tabela
#Süleyman Soylu
8 yıl önce