|

Kurultay yolunda facia

Türk Metal Sendikası’nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bugün Ankara’da düzenlemeyi planladığı 22. Kadın İşçiler Büyük Kurultayı'na katılmak için yola çıkan işçileri taşıyan otobüs Bursa’da devrildi. Feci kazada 7 kadın işçi öldü, 39 kişi de yaralandı

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 00:53 - 8/03/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
7 ölü, 39 yaralı.
7 ölü, 39 yaralı.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü arifesinde meydana gelen kazada 7 kadın işçi öldü, 39 kişi de yaralandı. Üzücü kaza, dün Bursa-Ankara karayolunda meydana geldi. Türk-İş'e bağlı Türk Metal Sendikası'nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bugün Ankara'da düzenlemeyi planladığı 22. Kadın İşçiler Büyük Kurultayı etkinliğine katılmak için yola çıkan kadın işçileri taşıyan Mehmet Tüzün yönetimindeki 16 KT 064 plakalı otobüs, Mezitler mevkiinde sürücüsünün direksiyon kontrolünü kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı.



OTOBÜSTE CAN PAZARI YAŞANDI


Virajı alamayan otobüs refüje devriliken, araçta tam bir can pazarı yaşandı. Feci manzarayı gören diğer sürücüler hemen telefonlara sarılarak yardım istedi. İhbarın ardından olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve kurtarma ekibi sevk edildi. Kazada Meyse Keskin, Leyla Çiçek, Özlem İnan, Güleydan Sezer, Leyla Yalçın, Fatma Hacıoğlu ve Elvan Mutlu isimli kadın işçiler feci şekilde can verdi. Sürücü Mehmet Tüzün'ün de aralarında bulunduğu 39 yaralı, ekiplerin hummalı çalışması sonucu otobüsten çıkartılarak, ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Bursa'da otomotiv yan sanayi üretimi yapan Yazaki ve Delphi fabrikalarında çalıştan işçilerin etkinliğe katılmak otobüslerle konvoy halinde yola çıktğı öğrenildi. Ölen yolcuların, Türk-İş Emekçi Kadın Buluşması'na katılacak Türk Metal Sendikası üyesi işçiler olduğu kaydedildi.







ERDOĞAN'DAN TAZİYE


Bu arada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak'ı telefonla arayarak, otobüs kazasında hayatını kaybeden işçiler için taziye dileğinde bulundu. Erdoğan, kazada ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa temennisinde bulundu.







Etkinlik iptal edildi


Kazanın ardından, Türk-İş'e bağlı Türk Metal Sendikası'nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla başkent Ankara'da bugün düzenlemeyi planladığı 22. Kadın İşçiler Büyük Kurultayı etkinliği iptal edildi. Türk-İş'ten yapılan yazılı açıklamada, “Olayın hemen ardından Genel Başkan Ergün Atalay ve Genel Sekreterimiz ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak olay yerine hareket etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile hanımefendi eşlerinin teşrifleriyle yapılacak programımız, kaza nedeniyle iptal edilmiştir” denildi.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 8 Mart'ta söz konusu kurultaya katılarak bir konuşma yapması öngörülüyordu.







Keşke daha tedbirli olunsa


Kaza haberinin ardından Bursa'ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İnegöl Devlet Hastanesi'ndeki yaralıları ziyaret etti. Hastane yetkililerinden yaralıların durumu hakkında bilgi alan Bakan Müezzinoğlu, şunları söyledi: “7 emekçi kadınımızı kaybettik. Bu emekçi kadınlarımız, paylaşacak, büyütecekleri bir mutluluk için, Cumhurbaşkanımız ile buluşabilmek için Ankara'ya gidiyorlardı ama böyle bir acı oluştu. Tabii yarın onların katılacakları bir gündü ama bundan sonra buruk bir anıya dönüştü ne yazık ki. Trafik kazaları büyük oranda insan hatasından oluşuyor, keşke daha tedbirli ve duyarlı olunabilse. Özü itibarıyla yağışlı, karlı bir gün değil. Tabii işin bu boyutunu emniyet ve trafik değerlendirecektir. Bize düşen, acıları paylaşarak azaltmaktır. Biz, 7 vefat eden emekçi kadının ailelerini ziyaret ettik. Şu anda morgda cenazelerin son otopsisi yapılıyor, daha sonra ailelere teslim edilecek.”









#Türk Metal Sendikası
#8 Mart Dünya Kadınlar Günü
#Ankara
#Kurultay
7 yıl önce