|

Kuyu vahşetine müebbet hapis

Kayseri’de yaşanan kuyu vahşeti davası sonuçlandı. Eski eşinin 2 yeğenini dövdükten sonra çuvala koyup kuyuya atarak, birinin ölümüne diğerinin de yaralanmasına yol açan Rukiye Tülay, ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/02/2017 Salı
Güncelleme: 01:42 - 28/02/2017 Salı
Yeni Şafak
Kuyu vahşetine müebbet hapis
Kuyu vahşetine müebbet hapis

Kayseri'nin Tomarza ilçesinde, eski eşinin 2 yeğenini kuyuya atarak 10 yaşındaki Mehmet Ali T.'nin ölümüne 7 yaşındaki Eylül T.'nin de yaralanmasına yol açan Rukiye Tülay'ın davası karara bağlandı. Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, çocukların annesi Elif T., babası Kamil T. ve avukatları ile tutuklu sanık Rukiye Tülay'ın avukatı katıldı. Rukiye Tülay ise duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile müdahil oldu.



CEZAİ EHLİYETİ TAM


İstanbul Bakırköy Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesi'nden 'cezayi ehliyeti tam olduğu' yönünde rapor verilen sanık, son svunmasında, isteyerek yapmadığını ve çok pişman olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti sanığa, “çocuğu öldürmeye teşebbüs” suçlamasıyla 20 yıl ve “çocuğu öldürme” suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet cezası verdi.



YÜREĞİMİZE SU SERPTİ


Baba Kamil T. duruşma çıkışında, “Karar yüreğimize su serpti. Acımız bir nebze de olsa azaldı. Yaralı kurtulan kızım ve bizler, psikolojik sorun yaşıyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan psikolojik destek istiyoruz” dedi.



Kayseri'nin Tomarza ilçesi Pusatlı Mahallesi'nde, 15 Ağustos 2016 tarihinde yaşanan olayda, amcalarının eski eşi tarafından çuvala konulup kuyuya atılan kardeşlerden Mehmet Ali T. (10) ölmüş, Eylül T. (7) ise yaralı kurtulmuştu.







PİŞMANLIK
CEZASINI
AZALTMADI


Rukiye Tülay, eşinin ailesinden intikam almak için korkunç bir yola bavurmuştu. Tülay, eski eltisinin 2 çocuğu Mehmet Ali T. ile kardeşi Eylül T.'yi dövüp bir çuvala koymuş, ardından kuyuya atmıştı.






#Kayseri
#Vahşet
#Mahkeme
7 yıl önce