|

Lânetliyoruz

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “15 Temmuz darbe girişimi, parlamenter demokrasimize karşı yapılmıştır. Bu darbe girişiminin sorumlularını, iç ve varsa dış destekçilerini kınıyor ve lânetliyoruz” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/07/2016 Pazartesi
Güncelleme: 01:18 - 25/07/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin, parlamenter demokrasiye yapıldığını belirterek, “TBMM bombalanmış ama bombalar altında parlamento görevini yapmış ve darbeyi püskürtmüştür. Bu darbe girişiminin sorumlularını, iç ve varsa dış destekçilerini kınıyor ve lanetliyoruz.” dedi. Kılıçdaroğlu, partisi tarafından Taksim Meydanı'nda düzenlenen “Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi”nde günün; birleşme, dikta yönetimlerine, darbelerine karşı direnme, halkın sesini dinleme günü olduğunu söyledi. Bugünün, herkesin tarih yazdığı bir gün olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “Biz Taksim'e niçin geldik? Taksim'de ne yapacağız? Hedefimiz ne? Bütün bunlara yanıt vermek için bir Taksim Manifestosu hazırladım” dedi. Kılıçdaroğlu, okuduğu 10 maddelik Taksim Manifestosu'nda sivil siyasete vurgu yaptı.



TORUNLARINIZA ANLATIN


Kılıçdaroğlu, okuduğu 10 maddeyi vatandaşların oylarına sundu. Vatandaşlardan ellerini kaldırarak manifestoyu oylamalarını isteyen Kılıçdaroğlu, “Sevgili vatandaşlarım, elini kaldıran güzel vatandaşlarım, artık çocuklarınıza, torunlarınıza '24 Temmuz 2016'da Taksim Meydanı'nda demokrasiye ve cumhuriyete bağlılığımızı, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına bağlılığımızı, el kaldırarak onayladık' diyeceksiniz. Bu onur, bu ülkenin tüm vatandaşlarına aittir” diye konuştu.



AK Parti heyeti de oradaydı






CHP'nin darbeye karşı düzenlediği “Cumhuriyet ve Demokrasi” mitingine AK Partililer de katıldı. Grup, Tepebaşı TRT binası önünden Taksim Meydanı'ndaki miting alanına yürüdü. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, darbe girişiminin, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde, milletin hep birlikte gösterdiği cesaret ve kararlılıkla başarısızlığa uğratıldığı belirtildi. Bütün siyasi partilerin ve her kesimden insanın, darbeye karşı meydanlara çıkmaya ve demokrasi nöbeti tutmaya devam ettiği ifade edilen açıklamada, “Meselenin 'memleket meselesi' olduğunu bilen AK Parti kadroları, CHP'nin Taksim Meydanı'nda darbeye karşı düzenlediği Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi'ne katılım sağladı” denildi.



#Kemal Kılıçdaroğlu
#Darbe girişimi
8 yıl önce