|

Linç girişimi

Devlet adamı sorumluluğuyla Davutoğlu’nun teklifini kabul eden Tuğrul Türkeş, MHP’liler tarafından linç girişimine uğradı. Parti yöneticileri ve partililer, sosyal medyada Türkeş’e yönelik ağır hakaretlerde bulundu.

Yeni Şafak
04:00 - 28/08/2015 Cuma
Güncelleme: 23:40 - 27/08/2015 Perşembe
Yeni Şafak
NUR BANU ARAS


Hayırcılar koalisyonu'na resti çekerek, muhalefetin AK Parti'ye yönelik tuzağını boşa çıkaran ve devlet adamı sorumluluğuyla hareket eden Tuğrul Türkeş, bu tavrıyla siyasette yaşanan tıkanıklığa ve ayak oyunlarına son verdi.



AĞIR HAKARETLER


Ancak Türkeş, bu tavrıyla MHP'lilerin hedefi oldu. Partiden ihraç edilmesi için disiplin süreci başlatılan Türkeş'e linç girişimi başlatıldı. Başta Genel Başkan Devlet Bahçeli olmak üzere birçok MHP'li yaptığı açıklamalarla ve sosyal medyada Türkeş'i eleştirdi.


Bahçeli, attığı tweetle isim vermeden Türkeş'e ağır ithamlarda bulundu: “Vatan sabırdır; mirasyediler idrak edemez.”



AĞIZA ALINMAYACAK SÖZLER


MHP Genel Başkan Yardmıcısı Şefkat Çetin ise yazılı açıklamada ağıza alınmayacak hakaretlerde bulundu. Çetin, “Başbuğumuzun emaneti dedik, yıllardır her türlü müptezelliğine, gidişlerine gelişlerine katlandık. Türkeş ismi ancak MHP'de ve Ülkücü Hareket'te anlamlıdır. Ülkücü Hareket için böylesi bir satışın örneği yoktur; kaça ihanet ettin?” hakaretlerine yer verdi.



İSİM VERMEDEN ELEŞTİRDİLER


Eski MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan da isim vermeden, “Adam olmak başka bir şeydir. Herkese nasip olmaz. Hem de soyadına rağmen!” ifadelerini kullandı. Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, “Dik duramayan, döneklik yapan, koltuğu şerefine tercih edenlerden nefret ediyorum. Bu türler vatana da ihanet eder” açıklamasında bulundu. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş” dedi.


#Hayırcılar koalisyonu
#Yusuf Halaçoğlu
#Oktay Vural
#seçim hükümeti
#Tuğrul Türkeş
9 yıl önce